Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Τρίχες. Eμείς έχουμε μαζί μας … τους ΕΛ από τον Σείριο



Και τον ψεκασμένο που θα μας μοιράσει ...σφεντόνες ...στέλθ.

Τα τουρκικά αεροσκάφη Boeing 737-7ΕS ή Ε-7Τ κατά τη ΝΑΤΟϊκή ταξινόμηση, παρέχουν εναέρια προστασία στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία, δίνοντας την τακτική εικόνα περιοχής σε όλα τα ΝΑΤΟϊκά μαχητικά! 

Συγκεκριμένα. τα τέσσερα αεροσκάφη, που θεωρούνται ότι πιο σύγχρονο υπάρχει στην Ευρώπη στο τομέα των εναέριων συστημάτων προειδοποίησης και ελέγχου  κηρύχθηκαν απόλυτα ετοιμοπόλεμα πριν μερικές ημέρες.

Η 131 Μοίρα Αερομεταφερόμενου Συστήματος Προειδοποίησης και Ελέγχου (Havadan İhbar Kontrol: HİK) της Τουρκικής Αεροπορίας, η οποία διαθέτει τα τέσσερα αεροσκάφη κρίθηκε παρέχει αυτές τις ημέρες αεροπορική εικόνα στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία, στα συμμαχικά μαχητικά που περιπολούν στην περιοχή.

Ένα από τα τέσσερα αεροσκάφη έχουν αναπτυχθεί στην Βόρεια Ευρώπη και ανιχνεύουν μέχρι και 500 χλμ. μακριά την εναέρια κίνηση και όχι μόνο, φυσικά: Έχουν τεράστιες δυνατότητες ηλεκτρονικού πολέμου και υποκλοπών...

Στις 4 Ιουνίου 2002 υπογράφηκε σύμβαση αξίας 1.071,5 εκατ. δολαρίων για την κατασκευή και παράδοση στην Τουρκία τεσσάρων αεροσκαφών έγκαιρης προειδοποίησης & ελέγχου Boeing 737-7ΕS με ραντάρ Διάταξης Ηλεκτρονικής Σάρωσης Πολλαπλού ρόλου (MESA) της Northrop Grumman, βάσει του προγράμματος Peace Eagle (στα τουρκικά Barış Kartalı), το οποίο μετά από πολλά προβλήματα και καθυστερήσεις απέδωσε ένα εξαιρετικό, σύμφωνα με τους Αμερικανούς, σύστημα εναέριας προειδοποίησης.

Τα αεροσκάφη παραδόθηκαν τον Ιανουάριο, Απρίλιο και Σεπτέμβριο του 2014 στην 131 Μοίρα που εδρεύει στην 3η Κύρια Βάση Αεριωθουμένων του Ικονίου. Ακολούθησε το Δεκέμβριο του 2015 η παράδοση του τέταρτου Ε-7Τ με αναβαθμισμένο λογισμικό καθώς και το τελευταίο στοιχείο του σκέλους υποστήριξης εδάφους (GSS), χάρη στο οποίο είναι εφικτή πλέον η αναβάθμιση του λογισμικού στα υπόλοιπα τρία. Σημειώνεται ότι τα τέσσερα αεροσκάφη απέκτησαν ονόματα από τα 4 σημεία του ορίζοντα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...