Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Γιατί βιάζονται να χρεώσουν τον παλαβιάρη στον ISIS;



Πληροφορίες αναφορικά με το πώς οι γαλλικές αρχές έφτασαν στην εξακρίβωση των στοιχείων του μακελάρη της Νίκαιας έδωσε το απόγευμα της Παρασκευής ο Γάλλος γενικός εισαγγελέας ο οποίος μεταξύ άλλων αποκάλυψε οι νεκροί από την τραγωδία αγγίζουν τους 84 και οι τραυματίες τους 202, από τους οποίους οι 52 είναι σε κρίσιμη κατάσταση και οι 25 από αυτούς παραμένουν σε μονάδες εντατικής θεραπείας.
Σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα, ο δράστης είχε νοίκιασε πριν από τέσσερις ημέρες το φορτηγό και έπρεπε να το επιστρέψει σε τρεις ημέρες.
«Ο δράστης διέσχισε 2 χλμ με το φορτηγό προτού πέσει πάνω σε ανθρώπους που βρίσκονταν στην Προμενάντ για να δουν τα πυροτεχνήματα», ανέφερε και συνέχισε: «Αμέσως οι αστυνομικοί έτρεξαν πίσω από το φορτηγό και κατάφεραν να τον εξουδετερώσουν Ο τρομοκράτης βρέθηκε νεκρός στο φορτηγό».
Όπως είπε, μέσα στο φορτηγό υπήρχε ένα ποδήλατο, και οκτώ άδειες παλέτες, ένα αυτόματο όπλο, ένας γεμιστήρας, διάφορες σφαίρες, ένα δεύτερο αυτόματο όπλο που ήταν ψεύτικο, δυο ρεπλίκες ψεύτικες για Καλάσνικοφ και τουφέκι, μια παροπλισμένη χειροβομβίδα και έγγραφα που οι αρχές κάνουν φύλλο και φτερό.
«Μέσα στο φορτηγό βρήκαμε μια τραπεζική κάρτα ενός άντρα που είχε γεννηθεί στην Τυνησία και ζει στην Νίκαια και καταφέραμε μέσα από τα έγγραφα που εντοπίσαμε στο όχημα να ταυτοποιήσουμε τον δράστη», αποκάλυψε ακόμη ο γενικός εισαγγελέας.
Ο δράστης ταυτοποιήθηκε και ο 31χρονος Mohamed Lahouaiej, κάτοικος της περιοχής, επαγγελματίας οδηγός, παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών. Ο μακελάρης γεννήθηκε στις 31 Ιανουαρίου του 1985 στην Τυνησία. Πρώτη φορά του χορηγήθηκε άδεια παραμονής το 2008, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα estrepublicain.fr ωστόσο στο διαδίκτυο κυκλοφορεί ακόμη μια άδεια παραμονής με 10ετή διάρκεια, από το 2009 έως το 2019.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες πριν πέσει νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών φώναξε «Αλλάχ Ακμπάρ», ενώ μαζί του είχε "αδρανή" χειροβομβίδα και ψεύτικα όπλα.

Γείτονες του Lahouaiej τον περιέγραψαν ως "μοναχικό" και "σιωπηλό". Ο άνδρας ανέβαινε πάντα στο διαμέρισμά του με το ποδήλατό του και στάθμευε σε κοντινή απόσταση ένα φορτηγάκι που χρησιμοποιούσε στη δουλειά του.

Δεν φαινόταν να είναι θρησκευόμενος και φορούσε συχνά κοντό παντελόνι, σύμφωνα με τον Σεμπαστιέν, ο οποίος κατοικεί σε ένα τετραώροφο κτίριο στην ίδια γειτονιά.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα ο δράστης ήταν γνωστός στις αρχές. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, ο Μοχάμεντ Λαουίζ Μπουλέλ είχε απασχολήσει κατά το παρελθόν την αστυνομία για βίαιες ενέργειες, Μάλιστα, στις 24 Μαρτίου 2016 είχε καταδικαστεί σε έξι μήνες φυλακή με αναστολή για μια βίαιη συμπλοκή.
«Ήταν γνωστός και σε εθνικό επίπεδο στην αστυνομία, αλλά δεν υπήρχε ποτέ κανένας φάκελος ριζοστικοποίησης που αφορούσε στον συγκεκριμένα δράστη», υπογράμμισε ο εισαγγελέας.








1 σχόλιο:

dexihalf είπε...

Αυτός ήταν τρομοκράτης,οι άλλοι είναι Πρόσφυγες

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...