Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Mακελειό στην Γαλλία.



Θα τους κάνουν να μην ξέρουν από πού θα τους έρθει. Αυτά είναι τα καλά της πολυπολιτισμικότητας. Όμως όταν χτυπούν την πόρτα του γείτονα, θα χτυπήσουν και την δική σου κάποια στιγμή, και τότε….
Τον τρόμο της 13ης Νοεμβρίου του 2015, στο Παρίσι, ξαναζεί από το βράδυ της Πέμπτης η Γαλλία. Υπάρχουν τουλάχιστον 77 νεκροί, σύμφωνα με τη δημαρχία της πόλης και αυτόπτες μάρτυρες, ενώ τουλάχιστον 150 είναι οι τραυματίες -εκ των οποίων οι 50 σοβαρά.
Με πτώματα και διαμελισμένα σώματα παντού, τραυματίες βουτηγμένους στο αίμα, κραυγές και γενικευμένο πανικό, η εικόνα ενός από τους πιο πολυτελείς και φημισμένους δρόμους της Ευρώπης, της περίφημης Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ (Περίπατος των Άγγλων) μετατράπηκε σε ένα απέραντο σφαγείο. Δημοσιογράφος του πρακτορείου AFP που βρισκόταν στο σημείο του μακελειού περιέγραψε τη σκηνή σαν «απόλυτο χάος». Ο ίδιος κατέθεσε την πρώτη μαρτυρία, ότι ο οδηγός του φορτηγού ανέπτυξε ταχύτητα καθώς έστριψε το τιμόνι προς το πλήθος και διάνυσε περίπου 2 χιλιόμετρα σκορπίζοντας το θάνατο.
Νεκροί έπεσαν τουλάχιστον 84 αθώοι και ανύποπτοι πολίτες (μεταξύ των οποίων και άγνωστος αριθμός παιδιών) και άλλοι 18 τραυματίστηκαν σοβαρά στην παραλία της Νίκαιας στη νότια Γαλλία στις 22:30 τοπική ώρα, ενώ περίμεναν το σόου των πυροτεχνημάτων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 14ης Ιουλίου.
Το «όπλο» της μαζικής δολοφονίας αυτή τη φορά ήταν ένα τεράστιο φορτηγό, το οποίο, έχοντας αναπτύξει ταχύτητα 50 χιλιομέτρων/ώρα, θέρισε κυριολεκτικά το συγκεντρωμένο πλήθος, στο πλέον πολυσύχναστο σημείο της τουριστικής Νίκαιας. Η νταλίκα έπεσε εσκεμμένα και με μεγάλη ταχύτητα πάνω στα ανυποψίαστα θύματα, συνθλίβοντας αδιακρίτως οποιονδήποτε, ακόμη και παιδιά, που έτυχε να βρίσκονται στην πορεία του.
Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, εκτός από τον οδηγό που έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς αστυνομικών σκορπώντας τον θάνατο στη Νίκαια, υπάρχει και συνεργός, ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης, χωρίς όμως να έχουν επιβεβαιωθεί οι πληροφορίες από αστυνομικές πηγές.
Για συνεργούς μίλησε ο δήμαρχος της Νίκαιας
«Πρόκειται για μία επίθεση, που δεν την είχε σχεδιάσει μόνος του ο μακελάρης, αλλά είχε και συνεργούς», όπως δήλωσε στο γαλλικό δίκτυο «RTL», o Κριστιάν Εστροζί, δήμαρχος της Νίκαιας.
«Yπάρχει μία αλυσίδα συνεργών», τόνισε ο ίδιος επισημαίνοντας ότι, από την έρευνα που έχουν ξεκινήσει, οι αρχές μελετούν εξονυχιστικά το υλικό που έχει συγκεντρωθεί από τις συνολικά 1.200 κάμερες που έχουν τοποθετηθεί στη Νίκαια. «Από τις κάμερες, θα μάθουμε πληροφορίες για το σχέδιο του μακελάρη», υποστήριξε.
«Oι εικόνες από τις κάμερες είναι καθαρότατες και αυτή τη στιγμή βρίσκονται στα χέρια της Δικαιοσύνης», πρόσθεσε ο δήμαρχος της Νίκαιας, Κριστιάν Εστροζί. «Η Νίκαια βιώνει το μεγαλύτερη τραγωδία στην πρόσφατη ιστορία της» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...