Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Μπορεί να έχεις εμπιστοσύνη σε ένα… Πούτιν; Oσο και σε ένα … Τσίπρα.



Στην Τουρκία επιστρέφουν οι Ρώσοι μετά τη συγγνώμη Ερντογάν και την αποδοχή της από τον Πούτιν.  
Το πρώτο ρωσικό τσάρτερ με 189 τουρίστες προσγειώθηκε σήμερα στην Αττάλεια της νότιας Τουρκίας, έπειτα από οκτώ μήνες διπλωματικής κρίσης μεταξύ των δύο χωρών, μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.
Είναι οι πρώτοι Ρώσοι τουρίστες που φθάνουν στην Τουρκία, δέκα ημέρες μετά την απόφαση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν να άρει τις κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας στον τουριστικό τομέα, στο πλαίσιο της «εξομάλυνσης» των εμπορικών σχέσεων μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας.
Η κρίση μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας, πυροδοτήθηκε μετά την κατάρριψη στα τέλη Νοεμβρίου ρωσικού βομβαρδιστικού από τουρκικά F-16 πάνω από τα συριακά σύνορα και τον θάνατο του Ρώσου πιλότου.
Σε αντίποινα, η Μόσχα υιοθέτησε μέτρα κατά της Άγκυρας που περιελάμβαναν μεταξύ άλλων εμπάργκο στις εισαγωγές τουρκικών φρούτων και λαχανικών και απαγόρευση σε Ρώσους εργοδότες να προσλαμβάνουν Τούρκους εργαζόμενους.
Ακόμη η  Ρωσία από την 1η Ιανουαρίου 2016 επανέφερε το καθεστώς των θεωρήσεων διαβατηρίου για τους Τούρκους πολίτες, απαγόρευσε πτήσεις τσάρτερ προς την Τουρκία και την πώληση τουριστικών πακέτων προς τη χώρα αυτή από τα ρωσικά ταξιδιωτικά πρακτορεία, πλήττοντας σημαντικά τον τουρκικό τουριστικό τομέα.
Στις 30 Ιουνίου, ο πρόεδρος Πούτιν έδωσε την έγκρισή του επίσημα για την πώληση από ρωσικά πρακτορεία τουριστικών πακέτων προς την Τουρκία, αφότου έλαβε, σύμφωνα με τη Μόσχα, επιστολή του τούρκου ομολόγου του στην οποία ο Ρετζέπ Ταγίπ Εργοντάν ζητούσε συγνώμη για το περιστατικό του Νοεμβρίου.
Έκτοτε, οι δύο χώρες συμφώνησαν να ενισχύσουν τις στρατιωτικές τους σχέσεις.
Στη συριακή σύγκρουση, η Ρωσία στηρίζει στρατιωτικά τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Ασαντ και η Τουρκία ενθαρρύνει δυναμικά την πτώση του υποστηρίζοντας οργανώσεις αντάρτες.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Βλαδιμηρος ειναι γονος Εβραιας (Shalomovic). Το εχει κρυψει ενδελεχως. Πως; αλλιως θα ανεβαινε. Το λεω για να μην καταναλωνετε κουτοχορτανυλ.......

Ανώνυμος είπε...

Και εγω ειμαι ο Πάπας μεγαλε.... Ρεεε ο Πουτιν φταιει η εμεις που δεν αρπαξαμε την μεγαλη ευκαιρια να κανουμε παιχνιδι μαζι του τοσο καιρο; βοδια ε βοδια....

Γιώτης

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...