Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Μέχρι και τα pokemon θα μαζέψει ο Χαλίφης.



Συνεχίζονται οι εκκαθαρίσεις στην Τουρκία μετά την αποτυχημένη προσπάθεια πραξικοπήματος κατά του Ταγίπ Ερντογάν. Χιλιάδες συλλήψεις σε στρατό, δικαιοσύνη, αστυνομία και προετοιμάζονται διώξεις σε πανεπιστήμια και δημόσιο. Με την κατηγορία ότι έχουν διασυνδέσεις με το δίκτυο του ιμάμη Γκιουλέν, το υπουργείο Οικονομικών της Τουρκίας έθεσε σε διαθεσιμότητα περίπου 1.500 υπαλλήλους του.
Σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου, οι διαθεσιμότητες αφορούσαν εργαζομένους σε όλη τη χώρα. 
Περιορισμοί και προϋποθέσεις για την έξοδο από τη χώρα επιβλήθηκαν στην Τουρκία σύμφωνα με το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.
Έτσι, απαγορεύεται η έξοδος των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ σε όλους τους πολίτες της χώρας επιβάλλεται να παρουσιάζουν κατά την έξοδο έγγραφο του τουρκικού Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων που να αποδεικνύει ότι είναι ασφαλισμένοι.
Περισσότεροι από 15.000 στρατιώτες, αστυνομικοί, δικαστικοί, κοινοτάρχες έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα ή έχουν συλληφθεί σε μια άνευ προηγουμένου επιχείρηση εκκαθάρισης από την κυβέρνηση Ερντογάν μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της Παρασκευής. Όλοι κατηγορούνται είτε για ενεργό συμμετοχή στο πραξικόπημα είτε για διασυνδέσεις με τον Φετουλάχ Γκιουλέν. Αναμένεται «ξεκαθάρισμα» στα Πανεπιστήμια και σε όλους τους τομείς του δημοσίου.
 Η ηλεκτρονική είδηση της Yeni Safak σε είδηση αναφέρει ότι συνελήφθη στη Σαουδική Αραβία ο ακόλουθος της τουρκικής πρεσβείας στο Κουβέιτ, ο οποίος κατατάσσεται ανάμεσα στους υποστηρικτές του Γκιουλέν.
Ο Μικάιλ Γκιουλού συνελήφθη στην πόλη Νταμάμ της Σαουδικής Αραβίας από τις Δυνάμεις Ασφαλείας της χώρας, ενώ επιχειρούσε να διαφύγει στο Ντίσελντορφ, μέσω Άμστερνταμ. Έχουν ήδη ξεκινήσει ενέργειες για την παράδοση του Γκουλού στην Τουρκία.
Τριάντα κυβερνήτες και περισσότεροι από 50 υψηλόβαθμοι δημόσιοι λειτουργοί απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους όπως μεταδίδει το CNN Turk.
Ειδησεογραφικά δίκτυα μετέδωσαν επίσης πως ο αριθμός των αστυνομικών που έχουν παυθεί από τα καθήκοντά τους έχει φθάσει τους 8.777, καθώς φαίνεται πως διεξάγονται εκκαθαρίσεις σε κρατικές δομές.
Αναφορικά με τους ανώτατους στρατιωτικούς, το Αναντολού δημοσιοποιεί έναν λεπτομερή κατάλογο με τα ονόματα τους. Οι αξιωματικοί αυτοί προέρχονται από την Πολεμική Αεροπορία, τον Στρατό Ξηράς και το Πολεμικό Ναυτικό και υπηρετούν σε μονάδες και στις τέσσερις γωνιές της χώρας.
Οι τουρκικές αρχές συλλαμβάνουν επίσης δικαστικούς που θεωρούνται ύποπτοι για διασυνδέσεις με τον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, πρώην σύμμαχο του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος τώρα τον κατηγορεί ότι είναι ο υποκινητής του πραξικοπήματος.
Αριθμητικά στοιχεία για τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες στην Τουρκία έδωσε στη δημοσιότητα ο Μπιναλί Γιλντιρίμ.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε ότι από την «πλευρά» της κυβέρνησης σκοτώθηκαν 208 άνθρωποι, από τους οποίους 60 ήταν αστυνομικοί, τρεις στρατιώτες και 145 πολίτες, ενώ υπήρξαν 1.491 τραυματίες.
Πρόσθεσε ότι 7.543 άνθρωποι τέθηκαν υπό κράτηση την Παρασκευή, από τους οποίους 100 ήταν αστυνομικοί, 6.038 στρατιώτες, 755 δικαστές και εισαγγελείς και 650 πολίτες. 
Από τους πραξικοπηματίες σκοτώθηκαν 24 και 50 τραυματίστηκαν.
 Έχασε τελικά τη μάχη για τη ζωή ο αντιδήμαρχος της περιφέρειας Σισλί της Κωνσταντινούπολης, τον οποίο άγνωστος πυροβόλησε τη Δευτέρα το απόγευμα στο κεφάλι, ανέφερε η τουρκική εφημερίδα Cumhuriyet.
Ο Τζεμίλ Τσαντάς βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση έπειτα από την επίθεση, η οποία δεν έχει καταστεί ακόμη σαφές αν συνδέεται με το αποτυχημένο πραξικόπημα της Παρασκευής.
Το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV είχε μεταδώσει νωρίτερα πως ο δράστης μπήκε στο γραφείο του αντιδημάρχου και μετά ακούστηκαν πυροβολισμοί.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τι Είναι το Pokémon GO και Πώς να Παίξω στην Ελλάδα
Διαβασε να καταλαβεις την ανθρωπινη μαλακινση
https://www.pcsteps.gr/114344-%CF%84%CE%B9-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-pokemon-go-%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%BE%CF%89-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/

Μετα το Google street view που ηταν μια γενικοτερη χαρτογραφηση τωρα ηρθε και η specific χαρτογραφηση του χωρου οπου κινουνται τα ανθρωποειδη, με καλοθελητες πληροφοριοδοτες εμας τους ιδιους! Τοσο μαλακες ειμαστε!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...