Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Οι δήμαρχοι μας εκλιπαρούν τους Γερμαναράδες; Tι είναι; Πολιτικές πουτάνες; Μπα σε καλό τους.



Ο ειδικός απεσταλμένος – Γκαουλαϊτερ Φουχτελ  της Αγκελα Μέρκελ δεν συγκρατήθηκε όταν ρωτήθηκε για την προθυμία των Ελλήνων αξιωματούχων να δεχθούν τη γερμανική βοήθεια, δεδομένης της εχθρικής στάσης που έχει μεγάλο μέρος της κοινωνίας στη χώρα λόγω της συμβολής του Βερολίνου στην εγκαθίδρυση της μνημονιακής πολιτικής. «Οι Έλληνες δήμαρχοι ψάχνουν εκλιπαρώντας για Γερμανούς που θα καταθέσουν σε αυτούς τη γνώση και την εμπειρία τους. Δεν μπορούμε να ικανοποιήσουμε όλα τα αιτήματα που λαμβάνουμε!», ήταν η απάντηση του  Φούχτελ.
Ο Γερμανός υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων τόνισε πως με τον προϋπολογισμό ύψους 985.000 ευρώ που του παρέχεται από τη γερμανική κυβέρνηση στόχος είναι «να εντείνουμε τη γερμανοελληνική συνεργασία σε επίπεδο Αυτοδιοίκησης, αλλά και σε ό,τι φαντάζεται κανείς πέραν αυτού, σύμφωνα με την κλασική αδελφοποίηση. Μας ενδιαφέρει περισσότερο η γνώση και η μετάδοση τεχνογνωσίας». Έσπευσε να ξεκαθαρίσει, όμως, ότι αρμοδιότητά του είναι να παρέχει βοήθεια όποτε του ζητείται και όχι να δρα αυτοβούλως για την ανάπτυξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Παρουσιάστηκε ιδιαίτερα επικριτικός, δε, για τη δομή και λειτουργία των δήμων και των νομαρχιών στο παρελθόν, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα «ρουσφέτια», αλλά και στην παρέμβαση της Αθήνας για τη λήψη των αποφάσεων. Μία Τοπική Αυτοδιοίκηση όπως αυτή της Γερμανίας δεν είναι γνωστή στους Έλληνες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...