Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Όχι ρε παιδιά, ο εργολάβος φταίει που καθυστέρησε.







Λένε ότι μετά από πέντε συνεχή έτη κατά τα οποία επιτράπηκε από τις τουρκικές αρχές η λειτουργία στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα, ο ΧΑΛΙΦΗΣ ανακάλεσε την άδεια και δεν θα επιτραπεί ο εορτασμός του Ιερού Δεκαπενταύγουστου του θερινού «Πάσχα» της Ελληνορθοδοξίας.
Η επίσημη αιτιολογία με βάση την οποία οι τουρκικές αρχές προχώρησαν στην κίνηση αυτή είναι ότι στο μοναστήρι γίνονται εργασίες αναστήλωσης καθώς παρουσιάστηκαν προβλήματα στατικότητας.
Η επίκληση προβλημάτων στατικότητας είναι προσχηματική, και δεν πρόκειται να επιτραπεί ποτέ ξανά η λειτουργία της Μονής, αφού η Τουρκία μετατρέπετε σε σκληρή ισλαμική δικτατορία.
Η ιστορική Μονή επαναλειτούργησε τον Ιούνιο του 2010, έπειτα από 88 χρόνια. Το τότε  τουρκικό κράτος είχε δώσει άδεια στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για να τελεστεί πατριαρχική θεία λειτουργία για την γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με την Τουρκία να προσδοκά τόσο την έξωθεν καλή μαρτυρία για σεβασμό των θρησκευτικών ελευθεριών όσο και σε οικονομικά οφέλη από την αύξηση των τουριστών στην Τραπεζούντα τις ημέρες αυτές.
Η άδεια να ανοίγει η Μονή για μία ημέρα το χρόνο ήταν διαρκής καθώς δεν είχε χρονικό περιορισμό. Ωστόσο, στο τέλος Μαΐου οι τουρκικές αρχές ειδοποίησαν το Οικουμενικό Πατριαρχείο ότι ανακαλείται η άδεια, ενώ δεν διευκρίνισαν εάν η ανάκληση θα ισχύσει μόνον για φέτος.
Εάν συνυπολογιστεί ότι ο Ρ.Τ.Ερντογάν άνοιξε φέτος σαν τζαμί κατά το Ραμαζάνι την Αγία Σοφία για να γίνουν αναγνώσεις του Κορανίου τότε υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο ανοχής μόνο του Ισλάμ στην Τουρκία, και παραγκώνισης των άλλων θρησκειών εκτός του.. Ιουδαϊσμού .
Πάντως το Παρήγορο είναι ότι θα πάει ο Πακης στην εδώ παναγία Σουμελά. Εάν δεις ποιοι έχουν πάει κατά καιρούς στην λιτανεία απορούμε γιατί δεν τους… έκαψε.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΥΤΕ Ο ΘΕΟΣ ΟΥΤΕ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΔΕΝ ΤΑ ΘΕΛΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΖΟΥΝΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ Η ΜΟΥΜΙΑ Η ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΟΑΡΠΑΧΤΡΑ

Ανώνυμος είπε...

Το Δεκαπενταυγουστο στην Εορτη της Μεγαλοχαρης οσοι ψηφισαν την ανεγερση μουσουλμανικου τζαμιου, 206 ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ βουλευτες, δεν πρεπει να τους αφησουμε να πατησουν το ποδι τους στους Ιερους Ναους!
Καλυτερα να μη τελεσθει η Θεια Λειτουργια παρα να εισελθουν μεσα σε Αυτους οι νεοι Ισκαριωτες του Ελληνισμου και της Ορθοδοξιας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...