Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2016

Αυτή την κοτσάνα, ούτε ο.... Παϊσιος δεν τόλμησε να πει.«Η Ελλάδα εκπλήσσει με την οικονομική της ανάπτυξη», είναι ο τίτλος σημερινού δημοσιεύματος στην ηλεκτρονική έκδοση των Financial Times, οι οποίοι σημειώνουν πως η χώρα ανακοίνωσε μια εντυπωσιακή εκτίναξη της οικονομικής ανάπτυξης κατά το δεύτερο τρίμηνο.

Η Ελλάδα ανακοίνωσε αύξηση της παραγωγής κατά 0,3% κατά το δεύτερο τρίμηνο, σε αντίθεση με τις προβλέψεις για μείωση 0,2%. Αναθεώρησε επίσης προς τα επάνω τους αριθμούς για το πρώτο φετινό τρίμηνο, από μείωση 0,5% σε μείωση 0,1%, σημειώνει η βρετανική οικονομική εφημερίδα.

Και πάλι η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,1% σε ετήσια βάση, όμως ο αριθμός αυτός δείχνει πολύ μεγαλύτερη ευρωστία, σε σχέση με την πτώση κατά 1,8% που προέβλεπαν οικονομολόγοι, και την μείωση κατά 1,3% που είχε ανακοινωθεί το πρώτο τρίμηνο.

Οι Financial Times σημειώνουν πως η οικονομική ανάπτυξη έχει ζωτική σημασία για να μειωθεί το ελληνικό χρέος, που τρέχει με 180% του ΑΕΠ.

Η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά σχεδόν 30% αφότου άρχισε η χρηματοοικονομική κρίση το 2008, όμως παρατηρητές λένε πως ελπίζουν ότι η ανάκαμψη είναι τώρα ορατή. Οι περισσότεροι διεθνείς οργανισμοί αναμένουν ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει τον ερχόμενο χρόνο στην ανάπτυξη, αν και δεν συμφωνούν για τον ρυθμό των αυξήσεων, σημειώνουν οι Financial Times...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΙΩΣΗ 1% ΤΟΥ ΔΕΙΚΤΗ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΣΤΑ ΕΙΔΗ ΕΝΔΥΣΗΣ - ΥΠΟΔΗΣΗΣ
Αποπληθωρισμός για 41ο μήνα, αλλά η ακρίβεια στην αγορά παραμένει

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=114088096


Ανησυχητικός Αποπληθωρισμός

Πετράκης Π. (Βασικός Υποστηρικτής του Μνημονίου...,δεν προέβλεψε τις συνέπειες...;)
http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=548378

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...