Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2016

Κάθε πόλη της Ελλάδος θα γεμίσει λαθρομετανάστες και hot spots! Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο στα νησιά μας και η κυβέρνηση φτιάχνει 4 νέα hot spots στους τέσσερις νομούς της Κρήτης, στέλνοντας 2.000 λαθρομετανάστες εκεί, ενώ αναμένεται να γίνει πιο εκρηκτικό το κλίμα το επόμενο διάστημα, μια και ο Ερντογάν έχει φροντίσει να αυξήσει τις μεταναστευτικές ροές προς τη χώρα μας. Θα τους στέλνει με το...τσουβάλι κι εμείς, εγκλωβισμένοι ως σε καραντίνα από όλη την Ευρώπη, θα τους δεχόμαστε όλους και θα φτιάχνουμε παντού hot spots! 
Στο μεταξύ, ο αρμόδιος για το μεταναστευτικό υπουργός κ. Μουζάλας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε ότι δεν μπορεί να απαντήσει πόσοι μετανάστες θα υπάρχουν στην Κρήτη αλλά οι αφίξεις στο νησί δεν θα πραγματοποιηθούν πριν το τέλος Νοέμβρη.
Το ίδιο προφανώς ισχύει και για όλη την Ελλάδα. Ο ίδιος θέλοντας να ξορκίσει τη λέξη hot spot  έκανε λόγο για ...  camp φιλοξενίας τα οποία θα οργανωθούν μετά την τουριστική περίοδο στην Κρήτη !
Πιο συγκεκριμένα, η Κρήτη στη β' φάση του σχεδίου έκτακτης ανάγκης θα υποδεχτεί 2000 πρόσφυγες σε οργανωμένο camp που θα προσφέρονται σε μικρά σπιτάκια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σίτιση ,εκπαίδευση και ενασχόληση των παιδιών
"Δεν φέρνουμε δώρα μοιράζουμε μια εθνική ευθύνη και κάνουμε προγραμματισμό και διαχείριση μιας κρίσης" σημείωσε ο Υπουργός.  Βασική μας αρχή, τα δικαιώματα των πολιτών πρέπει να ισορροπούν με τα δικαιώματα των ντόπιων".
Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης τόνισε ότι μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου θα έχει κατατεθεί και επισήμως η πρόταση της Περιφέρειας για τους χώρους που θα δημιουργηθούν οι χώροι καταγραφής και φιλοξενίας. 
"Κλειδώνουν" οι χώροι
Η Υπηρεσία Ασύλου υπάρχει στα χαρτιά όμως η ενεργοποίηση της σημαίνει πως θα λειτουργήσει σε συγκεκριμένους χώρους και με προσωπικό που μέχρι σήμερα δεν υπήρχε στο νησί. Μάλιστα οι επαφές και οι προσεγγίσεις που έχουν κάνει οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου είναι αρκετά προχωρημένες κι έχουν καταλήξει ήδη και στους χώρους. Για τα Χανιά φαίνεται πως " κλείδωσε " ο χώρος του παλαιού ΙΚΑ ενώ για το Ηράκλειο αμφιταλαντεύονται μεταξύ της πρώην Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, της πρώην Τροχαίας και του 1ου και 2ου Αστυνομικού Τμήματος στα Λιοντάρια με τον τελευταίο χώρο να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες.
Πάλι ομως πουστιά κάνει το ΠασοκοΣυριζα. Αφού βάσει ποσόστωσης της αναλογούν 4.000 λαθρο. Γιατί στέλνει μόνο δυο χιλιάδες;

Το επόμενο βήμα είναι και η αναζήτηση συγκεκριμένου χώρου υποδοχής των προσφύγων.
Η κυβέρνηση πάει στο άγνωστο χωρίς να ξέρει πώς θα αντιμετωπίσει το τεράστιο πρόβλημα που θα διαλύσει τον δημογραφικό ιστό της χώρας!!! Θα διαλύσει την ίδια τη χώρα!ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ακούει και τα κάνει πάνω του ο Μουζάλας! ~ Γελάει όλη η Κρήτη με τους μαλάκες του τσύριζα!!!        Σύμφωνα με την χθεσινή συνοπτική κατάσταση των προσφυγικών ροών οι εγκλωβισμένοι λαθρομετανάστες στα νησιά ξεπέρασαν τους 10.000.  Στην Χίο βρίσκονται 2.930 λαθρομετανάστες, ενώ καταγράφηκαν 35 νέες αφίξεις. Στην  Λέσβο  έφθασαν από χθες ακόμα 34 άτομα, ενώ στο νησί βρίσκονται συνολικά 4.129 λαθρομετανάστες. Στην Σάμο καταγράφηκαν 4 αφίξεις με τους εγκλωβισμένους λαθρομετανάστες να είναι 1.351. Στην Λέρο συνολικά βρίσκονται  673, στην Κω 927 και στην Κάλυμνο 23, ενώ τις τελευταίες ώρες έφτασαν στο νησί ακόμη 17.  
Την ίδια ώρα η κατάσταση στους καταυλισμούς στα νησιά του Αιγαίου είναι από δραματική έως επικίνδυνη , με τα κέντρα υποδοχής να φιλοξενούν πολλούς περισσότερους ανθρώπους από αυτούς που μπορούν να αντέξουν. Οι λιμενικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και τα επεισόδια είναι πολύ συχνά. Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Λιμενικών Υπαλλήλων Χίου-Σάμου κάνει λόγο για άκρως ασφυκτική κι επικίνδυνη κατάσταση σημειώνοντας ότι όσο περνάει ο καιρός τα νεύρα όλων «τεντώνουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...