Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Τι λες τώρα. Όταν συζείς με τον ποιο ξεπουλημένο, δεν δίνεις δικαιώματα;




Ο σύν-τροφος σου κατέστρεψε μια χώρα, και εσύ  χτενίζεις την επανάσταση σου.
 
Η κόκκινη Μπέτυ, "σπάει την σιωπή της και ξεσπά"...

"Στο δημόσιο και επαγγελματικό βίο μου, δεν έχω δώσει κανένα δικαίωμα σε οποιοδήποτε να υπαινιχθεί ή να με κατηγορήσει για διαπλοκή με την εξουσία ή για αδιαφάνεια"
Όμως με μία «νομοτεχνική βελτίωση» μόλις 25 γραμμών, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης πέρασε κυριολεκτικά... νύχτα διάταξη η οποία μετατρέπει σε διδάσκοντες ΑΕΙ μέχρι και 2.000 άτομα που απασχολούνται ως Εργαστηριακό Προσωπικό (Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό και Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό) και αφορά και τη σύζυγο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, Περιστέρα Μπαζιάνα.
Η εν λόγω «νομοτεχνική βελτίωση» πέρασε ενσωματωμένη σε άσχετο άρθρο ήδη κατατεθείσας τροπολογίας στο νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση και διαπολιτισμική εκπαίδευση» που ψηφίστηκε την Τετάρτη από τη Βουλή.
Η «βελτίωση» Φίλη πέρασε με «πονηρό τρόπο», ενώ είχε «αποκρουστεί» τον περασμένο Μάιο, οπότε και η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας είχε κατηγορηθεί για κατάθεση «φωτογραφικής διάταξης» υπέρ της Περιστέρας Μπαζιάνα.
«Μάλιστα, τότε η αναπληρώτρια υπουργός κυρία Αναγνωστοπούλου είχε συμφωνήσει και απέσυρε τη συγκεκριμένη τροπολογία, η οποία θα ανέτρεπε πλήρως τον προγραμματισμό των πανεπιστημίων. Ο Φίλης  την Τετάρτη από το βήμα της Βουλής περιέγραψε παραπλανητικά το περιεχόμενο της νομοτεχνικής βελτίωσης στην Ολομέλεια.
Η ρύθμιση
«Η δεύτερη (σ.σ.: νομοτεχνική) αφορά τη γνωστή ρύθμιση -μπήκε σε παλαιότερες συνεδριάσεις το θέμα- για τους καθηγητές, τους υπηρετούντες λέκτορες των ΑΕΙ και τους καθηγητές εφαρμογών των ΤΕΙ, δηλαδή το θέμα των ΕΔΙΠ, όπου δίνουμε μια λύση» ανέφερε ο υπουργός, σύμφωνα με τα πρακτικά της Βουλής.
«Είτε δεν ήξερε τι περιείχε είτε ήξερε και σκοπίμως το έκρυψε. Το αξιοπερίεργο είναι ότι ούτε καν συνεννοήθηκε με την κυρία Αναγνωστοπούλου, προκειμένου, ως καθ' ύλην αρμόδια, να εξηγήσει τη “νομοτεχνική βελτίωση”, όπως είχε κάνει τον Μάιο.
Επιπλέον, κατά περίεργη σύμπτωση, η συγκεκριμένη “νομοτεχνική βελτίωση” δεν έφτασε ποτέ στον χώρο από όπου τις προμηθεύονται οι επιστημονικοί συνεργάτες των βουλευτών»
Σε απάντηση της η Μπαζιανα για την επίμαχη διάταξη αναφέρει ότι ….
Όπως θα έπρεπε να γνωρίζετε, αφού αναφέρεστε στο θέμα αυτό, δεν κατέχω θέση ΕΕΠ ή ΕΔΙΠ σε κανένα ΑΕΙ της χώρας.
Από το 2002 υπηρετώ τη δημόσια εκπαίδευση ως καθηγήτρια πληροφορικής, αρχικά τη Β’-βάθμια και στη συνέχεια την Α΄ -βάθμια εκπαίδευση, στην οποία μετατάχθηκα το 2013 μαζί με χιλιάδες εκπαιδευτικούς διαφόρων ειδικοτήτων υπό τον φόβο της διαθεσιμότητας. Από το σχολικό έτος 2013 - 2014 υπηρετώ ως εργαστηριακό εκπαιδευτικό προσωπικό στο ΕΜΠ, με υπηρεσιακή απόσπαση ενός σχολικού έτους κάθε φορά, με βάση το επιστημονικό βιογραφικό μου. Η θέση μου, λοιπόν, στο ΕΜΠ δεν είναι ούτε ΕΕΠ ούτε ΕΔΙΠ.
Το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 υπηρέτησα ως έκτακτο διδακτικό προσωπικό στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, όπου επιλέχθηκα με βάση το επιστημονικό βιογραφικό μου κατόπιν ανοικτής προκήρυξης. Επομένως, ούτε στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας κατείχα θέση ΕΕΠ ή ΕΔΙΠ.
Είναι προφανές ότι η διάταξη στην οποία αναφέρεστε δεν με αφορά.


1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Γεια σου
Ως αποτέλεσμα της χρηματοπιστωτικής και οικονομικής κρίσης έχετε πρόβλημα να πάρει ένα δάνειο στο επίπεδο των τραπεζών και άλλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Δεν έχετε να ανησυχείτε για. Θέλετε να επωφεληθούν από μια πίστωση για την κατάσβεση των έργων σας, θέλετε να επωφεληθούν από ένα υπόβαθρο του εμπορίου, θέλετε να λάβετε πίστωση για την χρηματοδότηση των σπουδών σας στο εξωτερικό, που θέλετε να αλλάξετε το αυτοκίνητο, σας εξοπλίσει με συσκευές, σας προσφέρουμε ένα νέο σπίτι. Απολαύστε πολλές μορφές προσωπικά δάνεια για να καλύψει όλες τις ανάγκες σας. Είμαι ένα άτομο με ένα κεφάλαιο που θα χρησιμοποιηθούν για να κάνουν τα δάνεια σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες. Επωφεληθείτε από την εμπειρία μου είναι απλή και γρήγορη. Αν ενδιαφέρονται και σοβαρή, επικοινώνησε μαζί μου. Απευθείας μέσω e-mail: leferfrancisjean@gmail.com
Καλά για εσάς.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...