Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Φίλης θέλει ένα κράτος…. γκέι . Ρε μπας και είναι…;







Για άλλη μια φορά ο πολύς Φίλης προκαλεί. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ουδετερόθρησκο κράτος και σχολείο είπε στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» με τον Μάκη Κουρή και τον Σπύρο Γκουτζάνη. Συγκεκριμένα είπε ότι με συνταγματική αναθεώρηση η κυβέρνηση θα περάσει στο ουδετερόθρησκο κράτος και σε ουδετερόθρησκο σχολείο.
Εάν ήταν στην Τουρκία η σε άλλη ισλαμική χώρα θα τον είχαν εκτελέσει. Εδώ όμως έχουμε δημοκρατία και ο κάθε ευρωτσάτσος μπορεί να λέει ότι θέλει.
 Είναι βασικό θέμα, είπε, η σύγχρονη πολιτισμική ταυτότητα του Έλληνα και υπογράμμισε ότι η Ορθοδοξία είναι πλούσια, δεν είναι μονοδιάστατη. Η εκκλησία έχει συμβάλλει στην ηθική έκπτωση της κοινωνίας κι αναρωτήθηκε που ήταν στη χούντα και την κατοχή; Ακόμη υπογράμμισε ότι στον 20ο αιώνα που ζούμε είναι αδιανόητο η εκκλησία να καθορίζει ποια μαθήματα θα γίνονται στα σχολεία. Αυτά τα πράγματα είναι αναχρονισμός και σκοταδισμός και δεν τα συζητάμε. Πρόσθεσε ότι είναι σκοταδιστικές αντιλήψεις οι θέσεις για το μάθημα των Θρησκευτικών που δεν πρέπει να γίνονται προσηλυτιστικά και κατηχητικά.

6 σχόλια:

kimon είπε...

διαχειριστή του ιχνους είσαι απίθανος...ρε στον 21 αιώνα ζούμε και είμαστε οι μοναδικοί στην ευρώπη χωρίς διαχωρισμό εκκλησίας κράτους...ακόμα και η θρησκόληπτη κύπρος χώρισε τα τσανάκια απ τους ρασοφόρους...αντε λοιπόν να τελειώνουμε...δεν είναι ο φίλης και κάθε φίλης το πρόβλημα...το πρόβλημα είναι οι ρασοφόροι αγιατολαχ με νοοτροπία μεσαίωνα.

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ....ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΜΙΛΑΣ... ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΤΟΥ ΣΟΙΜΠΛΕ ΤΟΥ ΟΛΑΝΤ.... ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΟΔΗ .....ΕΤΣΙ ΠΑΝΤΑ ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ.....ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΝΕΒΗΚΑΜΕ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΠΑΣΑΜΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΜΑΣ......

Ixnos είπε...

Φίλε μου ο μεσαίωνας είναι εδώ παρόν σε πολλά πράγματα. Το θέμα διαχωρισμού κράτους εκκλησίας είναι πολύ βαρύ για να το αναλύσουμε σε δυο αράδες. Όμως για ποιο κράτος μιλάμε. Ας γίνουμε πρώτα κράτος, και μετά βλέπουμε. Για την Κύπρο επειδή είμαι γνώστης έχεις μεγάλο λάθος. Τίποτα δεν κινείται εάν δεν το θέλει η εκκλησία.

Ανώνυμος είπε...

Ο Φίλης καί ό κάθε φίλης τού πολιτικού συστήματος αυτά πού λέει δέν είναι δικά του αλλά τών σιωνιστών περιούσιων υπάλληλος των οποίων είναι . Αυτός καί οί υπόλοιποι άλλοι πού κυβέρνησαν καί κυβερνούν μέ εντολή τών ρότσιλντ είναι κύριοι , καί σκοπόν έχουν τόν αφανισμό τού κράτους έθνους Ελλάδα.
Παγκοσμιοποίηση νέα τάξη πραγμάτων !!!!

kimon είπε...

Kimon είπε
Πράγματι το θέμα διαχωρισμού είναι βαρίδι που πρέπει να κοπεί εδώ και τώρα ως γόρδιος δεσμός (αναλογίζεσαι πως θα είναι η νέα κατάσταση μακρυά από το έρεβος των ρασοφόρων)
Όσο για την κύπρο επειδή έχω ίδια αντίληψη, σου λέω ότι έτσι φαίνεται...στην πραγματικότητα δεν μπορούν οι εκεί ρασοφόροι να κάνουν τίποτε...οι εποχές Μακαρίου (μούσκου) έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.Διεφθαρμένες οι πολιτικές ηγεσίες στο νησί αλλά δεν αφήνουν καμιά παρέμβαση ρασοφόρων,επειδή ακριβώς έχουν γνώση των πριν συμβάντων.

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΚΕΦΑΛΕΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΗΣ ΕΚΛΗΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΕΣ ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΣΥΧΑΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ . ΑΥΤΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΛΑΤΟΠΙΝ ΕΝΤΟΛΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΟΕΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΑΥΤΟ. ΤΟ ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΜΑΣΟΝΩΝ ΕΡΧΕΤΑΙ .....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...