Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΠΟΥΣΤΆΡΑ ο Τσακαλώτος εσκεμμένα μας βάζει σε νέα ομηρία.



Με το... καλημέρα λένε τα παπαγαλάκια ότι άρχισαν οι κόντρες και τα παζάρια μεταξύ κυβέρνησης και τοκογλύφων  στην πρώτη φθινοπωρινή συνάντηση που είχαν στο Χίλτον.
Ο Τσακαλώτος συναντήθηκε με τους 3 εκπροσώπους των δανειστών, πλην της Βέλιας Ντελκουλέσκου του ΔΝΤ η οποία φθάνει απόψε στην Αθήνα.

Παρεμπιπτόντως τι έχει κάνει ο βρωμιάρης δουλος των τοκογλύφων ; Στις 25 Μαΐου υπέγραψε την δέσμευση της δήθεν ελληνικής κυβέρνησης ότι δεν χρειάζεται τα 10 δις η Ελλάδα που προέρχονται από τα κέρδη της διακράτισης τίτλων του δημοσίου τα λεγόμενα και έσοδα ANFA-SMP .
Εάν η Ελλάδα έπαιρνε σήμερα τα 10δις δεν θα εκβιαζόταν  συνεχώς με το επιχείρημα …πάρτε μετρά να σας δώσουμε την επομένη δόση. Αυτό το ομολόγησε και ο Στουρναρας και ο Χουντής.

Στην πρώτη συνάντηση Αθήνας – τοκογλύφων  μετά το καλοκαίρι, οι αντιπαραθέσεις ήταν εμφανείς.
Αρχικά οι δύο πλευρές, συζήτησαν για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το νέο υπερταμείο, θέμα στο οποίο δεν υπήρξε συμφωνία. Ωστόσο, σύμφωνα με την εκτίμηση της ελληνικής πλευράς «είμαστε κοντά», αλλά οι τοκογλύφοι δεν θέλουν Έλληνα στο υπερταμειο.
Νέα αντιπαράθεση υπήρξε και για τις τις 8 ΔΕΚΟ (ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΒΟ, ΕΑΒ, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, Κτιριακές Υποδομές, Αττικό Μετρό) που πρέπει να μεταφερθούν στο νέο υπερταμείο μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου
Όσον αφορά στο θέμα του ΟΤΕ που πρέπει επίσης να μεταφερθεί στο ΤΑΙΠΕΔ, κάτι για το οποίο είχε δεσμευτεί προσωπικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τον περασμένο Φεβρουάριο με επιστολή του στον Πιέρ Μοσκοβισί, δεν έχει γίνει ακόμη καθώς πρέπει να γίνει προηγουμένως συνεννόηση και με τους Γερμανούς σε σχέση με τις υπάρχουσες ρήτρες. Νωρίτερα, συζητήθηκε και το νομοσχέδιο για την χρηματοδότηση των κομμάτων το οποίο «σέρνεται» εδώ και πολλές αξιολογήσεις. Η Αθήνα υποστηρίζει ότι είμαστε «κοντά σε συμφωνία» ωστόσο υπήρξε προβληματισμός από πλευράς θεσμών ως προς τα «κουπόνια» ενίσχυσης που προβλέπει το ν/σ. Οι ενστάσεις δήθεν αφορούν σε ασφαλιστικές δικλίδες αναφορικά με το «πόθεν έσχες» των αγοραστών των κουπονιών, από κάποιο ποσό και πάνω, αλλά αυτό είναι το δόλωμα για όλα τα άλλα επαχθή που αφορούν τους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...