Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Αφού το θέλει η… τρόικα ,μην την στενοχωρήσουμε.



Οι πλειστηριασμοί για τα κόκκινα δάνεια είναι η πιο μεγάλη μπίζνα του 2017.
Η τρόικα έθεσε ανοιχτά το θέμα στέλνοντας το μήνυμα ότι η χρονιά που διανύουμε είναι η τελευταία πριν ξεκινήσουν μαζικές κατασχέσεις και οι εξώσεις ιδιοκτητών από τα σπίτια τους.
Βρισκόμαστε πολύ κοντά στο σημείο όπου τράπεζες και funds θα αρχίσουν να ρευστοποιούν χιλιάδες ακίνητα, περιουσιακά στοιχεία και επιχειρήσεις ιδιοκτητών και εγγυητών που έχουν καταπλακωθεί από το βάρος των κόκκινων δανείων.
Η ΕΚΤ την περασμένη εβδομάδα ζήτησε από τις ευρωπαϊκές τράπεζες να δίνουν τριμηνιαίους στόχους για τις εισπράξεις από ρυθμίσεις, ρευστοποιήσεις και πωλήσεις δανείων.
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περισσότεροι από 480.000 φάκελοι μόνο από κόκκινα στεγαστικά δάνεια που αντιπροσωπεύουν αξίες κοντά στα 30 δισ. ευρώ και άλλοι 425.000 φάκελοι μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών χρεών αξίας 66 δισ. ευρώ.
Σήμερα ζούμε τις τελευταίες ημέρες της κοινωνικής «ειρήνης» πριν αρχίσουν να εκτυλίσσονται και στην Ελλάδα σκηνές που βλέπουμε στην Ισπανία, την Πορτογαλία και παλαιότερα στις ΗΠΑ.
Δεν έχουν πλέον κανέναν τρόπο να το αποτρέψουν. Μέχρι σήμερα η διαχείριση των κόκκινων δανείων παραμένει παγωμένη, καθώς στόχος ήταν να κερδηθεί από όλες τις πλευρές όσο περισσότερος πολιτικός και οικονομικός χρόνος γίνεται. Σε λίγους μήνες αυτό το σκηνικό της ακινησίας θα αλλάξει.
Το επιβεβαιώνει τόσο η εργώδης προετοιμασία των τραπεζών και ο συνωστισμός των hedge funds για μια άδεια στην απελευθερωμένη αγορά διαχείρισης κόκκινων δανείων,.
Μετά τον περιορισμό της προστασίας για την πρώτη κατοικία, το άνοιγμα της αγοράς στα hedge funds και την απελευθέρωση των πλειστηριασμών,  η τελευταία αυτή νομοθετική ρύθμιση (κερκόπορτα στην ουσία για εκκαθαρίσεις χιλιάδων επιχειρήσεων που δεν θα κρίνονται «βιώσιμες»),  είναι το πρελούδιο πριν τη σκληρή πραγματικότητα της μετάβασης από τη θεωρία της Σεισάχθειας, στην πράξη των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης.



Καθιερώνονται οι μισθοί με την ώρα και όχι με τον μήνα. Κατάργηση των Δώρων από την υποχρεωτική καταβολή τους και αντικατάσταση τους σε προαιρετική βάση με χρηματικά μπόνους



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ διφορούμενη είναι η Φώτο. Το ΤΗΣ για ποιον αναφέρεται;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...