Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Θα τον …ξεβρακώσουν κανονικά εάν τολμήσει..



Πρόσκληση στην Ελλάδα να ξεκινήσουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις για την συμμετοχή της στο έργο μεταφοράς του ρωσικού φυσικού αερίου από την Ρωσία στην Ελλάδα, απηύθυνε ο διευθύνων σύμβουλος της Gazprom Αλεξέι Μίλερ, μία ημέρα μετά την υπογραφή στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας της συμφωνίας για την μεταφορά φυσικού αερίου διαμέσου του αγωγού Turkish Stream.
 "Θα αρχίσουμε τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα και την Ιταλία, τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο. Έχουμε ήδη υπογράψει μαζί τους την δημιουργία της κοινοπραξίας "Ποσειδών". Θεωρώ ότι όλα θα πάνε καλά και η Ελλάδα δεν θα αρνηθεί τα τεράστια οικονομικά οφέλη. Θα πληρώνουμε και τέλη διέλευσης και θα λαμβάνει φθηνότερο φυσικό αέριο η Ελλάδα. Εκτιμώ ότι όλες οι συμμετέχουσες χώρες θα έχουν μεγάλα οφέλη" δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής εταιρείας
Πώς θα αντιδράσουν αυτή την φορά οι ΗΠΑ για τον Greek Stream; Για τον South Stream έριξαν μια κυβέρνηση και παραλίγο να δολοφονηθεί ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ενώ και εν συνεχεία με μία επίσης χονδροειδή παρέμβαση τον Μάιο του 2015 επί κυβέρνησης Α.Τσίπρα, όπως αποκάλυψε  μέσω της συνέντευξης του ο πρώην υπουργός Ενέργειας Π.Λαφαζάνης όπου είχε πει
 "Όχι απλώς υπήρξε ξένος δάκτυλος και συγκεκριμένα των ΗΠΑ, που δεν ήθελαν την προσέγγιση Ελλάδας – Ρωσίας αλλά και η αμερικάνικη πλευρά είχε οργιάσει σε πιέσεις προς την ελληνική κυβέρνηση για να κλείσει τη Ρώσικη πόρτα.
 Το έργο αυτό των πιέσεων εκ μέρους των πιο σκληροπυρηνικών κύκλων της Δύσης και του αμερικάνικού παράγοντα, πρωτίστως, το είχαν αναλάβει η υφυπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Νούλαντ και ο υπεύθυνος ενέργειας του Στέητ Ντιπάρντμεντ Χόχστάϊν, ο οποίος και με είχε επισκεφθεί γι αυτό το λόγο στο υπουργικό γραφείο μου.
 Οι Αμερικάνοι και οι αντιδραστικοί της Δύσης τελικά πέτυχαν το στόχο τους, μόλις εγώ και η πτέρυγα μας έφυγε λόγω μνημονίου από την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ. Έφυγαν τα “βαρίδια” και γλυτώσαμε, όπως χαρακτηριστικά έλεγαν, οι σκληροπυρηνικοί στην ΕΕ και στις ΗΠΑ".

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μέχρι να βγάλουμε τους δικούς μας υδρογονάνθρακες...
https://www.youtube.com/watch?v=DVE_dKFkAIU&feature=youtu.be&t=2710

δεν είναι άσχημα.
Αλλά δεν θα μας αφήσουν οι συν"εταίροι¨μας...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...