Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Μάλλον προορίζουν την Χίο για το νησί των λάθρο.



Την παραδοχή ότι οι κάτοικοι της Χίου να συνηθίσουν την συμβίωση με τους λαθρομετανάστες διατύπωσε σήμερα σε συνέντευξή του στο Ε ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας, την ώρα που τα ''σενάρια'' για μόνη εναλλακτική αν καταρρεύσει η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας είναι η... απομόνωση των σε ένα νησί.
 Ένας εκ των συμβούλων της Άνγκελα Μέρκελ ο Γκέραλντ Κνάους σε συνέντευξή του στο Spiegel δίνει το περίγραμμα ενός εναλλακτικού σχεδίου, το οποίο φαντάζει ζοφερό για τη χώρα μας και όχι μόνο:
Εάν αποτύχει η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας για τους λαθρο, ως μοναδική εναλλακτική, υπάρχει αυτή στιγμή η λύση Αυστραλίας: Όσοι έρχονται στην Ευρώπη θα πρέπει να κρατούνται σε ένα νησί, χωρίς να έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν αίτημα ασύλου. Στην Ελλάδα θα δινόταν ο ρόλος που παίζει το νησί του Ειρηνικού, Ναούρου (σ.σ. παλιότερα γνωστό και ως ..."Νησί της Χαράς") για την Αυστραλία.
Ο Γιάννης Μπαλάφας, αναφερόμενος στον καταυλισμό στη Χίο είπε.
«Δυστυχώς δεν υπάρχει η δυνατότητα αύριο να αδειάσει η Χίος. Πρέπει οι κάτοικοι να συνηθίσουν για να ένα διάστημα να συμβιώνουν με έναν αριθμό λαθρομεταναστών που θα μείνει στο νησί».  
Ακόμη, δήλωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα κατασκευαστεί ένας νέος καταυλισμός στο νησί, στον οποίο θα μεταφερθούν οι λαθρομετανάστες. Ο  Μπαλάφας, που την Παρασκευή βρέθηκε στη Χίο, μετά από τα πρόσφατα γεγονότα δήλωσε ότι «τις επόμενες μέρες θα υπάρξει μεγαλύτερη αστυνόμευση στο νησί», ενώ παραδέχθηκε ότι δεν είναι ικανοποιημένος που κοιμούνται σε παραπήγματα οι λαθρο.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΙΟΥΔΑΙΚΕΣ Μ.Κ.Ο. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΔΕΧΩΝΤΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΠΙΘΗΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ?? .... ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΚΟΨΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΡΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΤΡΟΠΟ . ΙΟΥΔΑΙΚΟ .....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...