Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Αποτελειώνει τον… παραγιό της.



«Χωρίς το ΔΝΤ δεν υπάρχει ελληνικό πρόγραμμα». Αυτή ήταν η απάντηση που φέρεται να έδωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ στον παραγιό της κατά τη συνάντησή τους στην καγκελαρία, σήμερα το Βερολίνο όταν ο Τσίπρας έθεσε αντίστοιχη ερώτηση.
Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του STAR, η  Μέρκελ ζήτησε επίσης από τον Τσίπρα να μην στοχοποιείται από μέλη της ελληνικής κυβέρνησης ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
Ως προς το ζήτημα των παροχών που εξήγγειλε ο Τσίπρας, η Μέρκελ σε αυστηρό τόνο τον παρέπεμψε στους Θεσμούς [όπως έκανε και κατά τη συνέντευξη Τύπου πριν το πρόγευμα], τονίζοντας ότι «δεν είμαι υπουργός Οικονομικών, μιλήστε στους Θεσμούς». Η Μέρκελ φέρεται να ζήτησε ακόμα από τον πρωθυπουργό να μην αναγγέλλει παροχές χωρίς πρότερη συνεννόηση, τονίζοντας πως κάτι τέτοιο πλήττει την εμπιστοσύνη μεταξύ Ελλάδας και δανειστών.
Αλέξη, σταμάτα να επιτίθεσαι στο ΔΝΤ γιατί ένα πρωί θα ξυπνήσεις και δεν θα βρεις τη χώρα σου ολόκληρη. ΔΝΤ σημαίνει Αμερική και είτε αποδεχόμαστε το ρόλο της είτε όχι, έχει την δύναμη να επιβάλλει τις απόψεις της. Αν δεν υπάρχει το ΔΝΤ κανένα κοινοβούλιο δεν πρόκειται να εγκρίνει την βοήθεια προς την Ελλάδα.
-Φοβάμαι ότι η βλάβη που προκάλεσες στις σχέσεις σου με το Ταμείο θα κοστίσει τόσο σε σένα όσο και στη χώρα σου... Το να μοιράσεις χρήματα σε συνταξιούχους ήταν και μια κίνηση εκτός πολιτικής λογικής. Τους ανέργους και τις επιχειρήσεις στις οποίες χρωστά το Δημόσιο δεν τις σκέφτηκες;
-Αλλά ακόμη δεν μπορώ να βγάλω από το μυαλό μου τις επιθέσεις σου στο ΔΝΤ και στα στελέχη του και μάλιστα λίγο πριν αναλάβει καθήκοντα ο Τραμπ, η στάση του οποίου απέναντι στο πρόγραμμα δεν είναι ακόμη γνωστή… Το να επιτίθεσαι στον Σόιμπλε, επειδή υπενθυμίζει το γεγονός ότι δεν προχωράνε οι μεταρρυθμίσεις, δεν είναι δίκαιο. Μόνο που ο Σόιμπλε σας έχει συνηθίσει εσάς τους Έλληνες και συνεχίζει τη δουλειά του… Το πιο επικίνδυνο που έκανες ήταν να επιτεθείς στο ΔΝΤ…

Πιο άχρηστο κορμί από δαυτον δεν υπάρχει. Μια χώρα χωρίς ανάπτυξη, χωρίς χαρτονόμισμα, χωρίς εθνική ομοψυχία, χωρίς δικό της  έλεγχο στα οικονομικά, θέλει να το παίξει  ζοριλίκι στο παγκόσμιο Δ.Ν.Τ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Παει συμφωνα με το προγραμμα ως ΑντιΧριστος που ειναι. Τα πρωτα εικοσι δευτερολεπτα του βιντεο ειναι υπεραρκετα, ετσι για να μη λεμε μετα "ΠΩ ΠΩ ΤΙ ΠΑΘΑΜΕ".
https://www.youtube.com/watch?v=jusqiOuwKOo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...