Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Και οι πατατούλες, και η κόκα, κομμένα στο χέρι.



Κακουργηματική δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών αντιμετωπίζουν οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι, ο 47χρονος Αλβανός και ο 39χρονος Έλληνας, ιδιοκτήτης ψητοπωλείου, με το προσδοκώμενο όφελος να ξεπερνά τις 75.000 ευρώ, προσεγγίζοντας το ποσό των 90.000 ευρώ. Ο τρίτος κατηγορούμενος, 47 ετών, κατηγορείται για απλή διακίνηση. 
Οι κατηγορούμενοι πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή, ενώ προανακριτικά δεν είπαν λέξη. 
Οι αστυνομικοί εδώ αρκετό διάστημα είχαν πληροφορίες για τους δύο, καθώς έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν. Ο Αλβανός ήταν υπεύθυνος στα δύο καταστήματα εστίασης του 39χρονου. 
Κατά την παρακολούθηση, τους είδαν να κυκλοφορούν κοντά στις δύο υπαίθριες καβάντζες που είχαν σε χωράφια προς τα Καλέσα και προς τις Βούτες. 
Σε μία από τις παρακολουθήσεις, είδαν τον Αλβανό να αφήνει σε κάποιο σημείο τα ναρκωτικά και μετά από δύο ώρες πέρασε από το ίδιο σημείο ο 39χρονος, ο οποίος πήρε κάτι. 
Tο βάζο όπου βρέθηκε αποθηκευμένη η ποσότητα των 230 γραμμαρίων ήταν χωρητικότητας 250 γραμμαρίων. Τα αντίστοιχα βάζα όπου βρέθηκαν με την κοκαϊνη ήταν φουλαρισμένα.

Οι αστυνομικοί περιμένουν τώρα τις εργαστηριακές αναλύσεις για την ακριβή δοσολογία της κάθε ναρκωτικής ουσίας από τις τρεις που συνθέτουν αυτό το νέο ναρκωτικό, το οποίο δεν συναντάται ούτε στην διεθνή βιβλιογραφία. Σε τι ποσοστό δηλαδή ήταν η ηρωίνη και ποια η δοσολογία για αμφεταμίνες και έκσταση.
Την ίδια ώρα η εμπλοκή ως βασικού κατηγορουμένου στην υπόθεση 39χρονου ιδιοκτήτη σουβλατζίδικου στην πόλη του Ηρακλείου δίπλα στα τείχη έχει προκαλέσει σάλο, άπειρες συζητήσεις και σχόλια. Ο 39χρονος είναι ιδιαίτερα γνωστός καθώς τελευταία είχε κάνει και νέο επαγγελματικό βήμα και η πελατεία πήγαινε …σύννεφο.
Φυσικά η υπόθεση δεν αφορά μόνο στα 230 γραμμάρια του νέου συνθετικού ναρκωτικού αλλά και σε 700 γραμμάρια κόκας. Το …μισό Ηράκλειο έχει περάσει από τα μαγαζιά του.
«Δύο σουβλάκια, μία κοτόπιτα και 5 γραμμάρια κόκα» σχολιάζουν με καυστικό τρόπο χρήστες του διαδικτύου.
Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών αναφέρουν ότι κατά το διάστημα παρακολούθησης των κινήσεων τόσο του ίδιου όσο και του 40χρονου Αλβανού συνεργάτη του, τον οποίο είχε «χρήσει» υπεύθυνο στα μαγαζιά, είδαν και αρκετούς «πελάτες» της υπηρεσίας να μπαινοβγαίνουν στα σουβλατζίδικα του.
Υπηρεσιακώς και τους δύο τους γνωρίζουν από το 2009. Έκτοτε τους συναντούν συχνά στο δρόμο τους.
Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που εμπλεκόμενοι με την διακίνηση ναρκωτικών, ασχολούνται επισήμως επαγγελματικά με …σουβλατζίδικο.

Πριν από λίγα χρόνια νεαρός Ηρακλειώτης, ο οποίος συνελήφθη και προφυλακίστηκε για διακίνηση ναρκωτικών είχε ανοίξει επίσης σουβλατζίδικο.
Αστυνομικοί επισημαίνουν ότι αφενός τέτοιες επαγγελματικές δραστηριότητες διευκολύνουν τους εμπλεκόμενους για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αφετέρου το ντελίβερι  σουβλακιών τους βοηθάει στο «ντελίβερι» ναρκωτικών.


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ειναι αυτος που πουλαγε πεντε ευρω το σουβλακι οταν στην Αθηνα ειχε 1,80;

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΙ ΔΙΑΔΙΔΟΥΝ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ Σ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ???
ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ CIA , ΚΑΙ ΟΙ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟΙ ΜΑΣΣΩΝΟΙ !!!
Η ΑΧΡΗΣΤΕΥΣΗ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΘΕ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΕΣ . ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΔΙΑΔΟΧΟΥΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΑΠ ΑΥΤΑ !!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο μανωλας ειναι τελικα?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...