Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Καλό… Όμως οι άνεργοι να μην πληρώνουν μία.



Εκτός εάν έχουν φερράρι, γιατί υπάρχουν και τέτοιοι.
Η κυβέρνηση με αφορμή και το πρόσφατο τραγικό δυστύχημα στην Εθνική Αθηνών – Λαμίας εξετάζει το ενδεχόμενο τα πρόστιμα της Τροχαίας να είναι ανάλογα του εισοδήματος του παραβάτη του ΚΟΚ.  Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ο υφυπουργός Μεταφορών, Νίκος Μαυραγάνης, είπε υπήρξε επαφή με την διακομματική κοινοβουλευτική επιτροπή για την οδική ασφάλεια, όπου έγιναν από το υπουργείο δύο προτάσεις σε καινοφανή κατεύθυνση.
Η μία αφορά την αναλογικοποίηση των προστίμων σε σχέση με το εισόδημα, όπως ανέφερε ο κ.Μαυραγάνης. «Είναι προφανές ότι άνθρωποι άνεργοι ή με πολύ χαμηλό εισόδημα θα μπορούσαν να συνετιστούν με ένα πρόστιμο 20, 30, 50 ευρώ. Τα ίδια ακριβώς ποσά για κάποιον με εισόδημα άνω των 100.000 ευρώ είναι ασήμαντα… Όλοι πρέπει να συνετίζονται από τα πρόστιμα, αυτός είναι ο σκοπός τους, αλλά και να λειτουργούν αποτρεπτικά».
«Έχουμε προτείνει μία συγκεκριμένη διαδικασία στην Επιτροπή, περιμένουμε τις απόψεις τους, και είδαμε θετική ανταπόκριση από το Κοινοβούλιο», όπως ανέφερε.
Η δεύτερη αφορά την εισαγωγή, «εναλλακτικά ή υποχρεωτικά, ως ποινή, στις περιπτώσεις που προκαλούνται δυστυχήματα που έχουν ως συνέπεια και τραυματισμό, η υποχρεωτική συμμετοχή σε προγράμματα εξυπηρέτησης των ανθρώπων που έχουν υποστεί κακώσεις σωματικές, βλάβες ή μόνιμες αναπηρίες, από τροχαία, των ατόμων που είχαν συμμετοχή σε αυτά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...