Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Ο θρασύς κουτσός ήθελε και επίδομα.





Τι είσαι ρε; Βουλευτής;
Αντιμέτωπος με το άκαρδο πρόσωπο της Πολιτείας ήρθε ένας 26χρονος παραπληγικός ο οποίος βίωσε μια άκρως απαράδεκτη συμπεριφορά από τους ανθρώπους της Πρόνοιας στην προσπάθειά του να διεκδικήσει τα αυτονόητα....
Μπορεί να γεννήθηκε ανήμερα την πρωταπριλιά του 1991 αλλά αυτό που άκουσε δια στόματος των δήθεν «αρμόδιων» ο Παναγιώτης Μονόλιθος από τα Λεχαινά Ηλείας δεν ήταν ψέμα. «Μου είπαν να πάθω και κάτι άλλο για να αυξηθεί το ποσοστό αναπηρίας και να πάρω το επίδομα» καταγγέλλει ο άτυχος νεαρός.
Ο Παναγιώτης, παιδί πολύτεκνης οικογένειας,  στην ηλικία των τριών ετών νόσησε με μηνιγγίτιδα και αποτέλεσμα της ασθένειας ήταν ο ακρωτηριασμός του δεξιού του ποδιού από το γόνατο. Από την ηλικία των 6 ετών λάμβανε προνοιακό επίδομα, μέχρι και το 2012, οπότε το επίδομα κόπηκε «μαχαίρι»…
Στις 14 Οκτωβρίου 2016 έλαβε από την διεύθυνση αναπηρίας και ιατρικής της εργασίας (ΙΚΑ) γνωστοποίηση αποτελέσματος πιστοποίησης αναπηρίας η οποία ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μετά από αξιολόγηση από την  Δευτεροβάθμια Υγειονομική Επιτροπή ΚΕ.Π.Α. διαπιστώθηκαν οι παρακάτω παθήσεις κατά βαθμό και βαρύτητα: Ακρωτηριασμός  δεξιάς κνήμης στο ύψος του κάτω τριτημόριου αυτής, αστάθεια αριστερού γόνατος ανεπαρκώς ελεγχόμενη. Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι το συνολικό ποσοστό αναπηρίας του ανέρχεται σε 55% κατά ιατρική πρόβλεψη, από 1/7/16 έως εφ’ όρου ζωής».
Δηλαδή, η αρμόδια επιτροπή απεφάνθη ότι το ποσοστό της αναπηρίας του δεν δικαιολογεί το επίδομα που έπαιρνε από 3 χρονών και πως για το υπόλοιπο της ζωής του θα πρέπει να  ξεχάσει το ενδεχόμενο να επανακτήσει αυτό το βοήθημα.
skeftomasteellhnika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...