Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Εδώ ποιος θα ανεβάσει την Παραγωγή, τα καφενόβια κοπρόσκυλα…που περιμένουν να πάρουν την επιδότηση εξαπατώντας την Ε.Ε.;



Σύγκριση της αγροτικής οικονομίας ανάμεσα στην Ελλάδα, την Ολλανδία και το Ισραήλ εκανε, ο γενικός διευθυντής Λιανικής Τραπεζικής της Eurobank κ. Ιάκωβος Γιαννακλής μιλώντας στο 3ο συνέδριο αγροτικής επιχειρηματικότητας που διοργάνωσε ο Economist. Όπως είπε χαρακτηριστικά,
• Η Ολλανδία με 45 εκατομμύρια στρέμματα καλλιεργειών παράγει περίπου σε αξία 1700 ευρώ ανά στρέμμα.
• Το Ισραήλ με 6 εκατ. στρέμματα καλλιεργειών παράγει περίπου σε αξία 1290 ευρώ ανά στρέμμα.
• Η Ελλάδα με 37 εκατ. στρέμματα καλλιεργειών παράγει περίπου σε αξία 190 ευρώ ανά στρέμμα.
 «Είμαστε 1 προς 9 σε σχέση με την Ολλανδία. Η Ολλανδία ακολουθεί πολιτική αγοράς, το Ισραήλ πολιτική καινοτομίας και η Ελλάδα πολιτικές σκοπιμότητες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ιάκωβος Γιαννακλής.
Από την πλευρά του ο πρέσβης της Ολλανδίας κ. Caspar Veldkamp τόνισε ότι τον τελευταίο χρόνο η χώρα του εξήγε αγροδιατροφικά και αγροτεχνολογικά προϊόντα αξίας 94 δις ευρώ, καταλαμβάνοντας εκ νέου τη δεύτερη θέση παγκοσμίως.
Ο κ. Veldkamp στάθηκε στην «εξαιρετική συνεργασία» κατά μήκος ολόκληρης της αγροδιατροφικής αλυσίδας αξίας της Ολλανδίας, καθώς και στην ποιότητα των υποδομών, στις υψηλές δυνατότητες στον τομέα των logistics και στη θέση του λιμένα του Ρότερνταμ, με αποτέλεσμα ο αγροδιατροφικός τομέας να αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 10% της ολλανδικής οικονομίας και απασχόλησης.
Όπως είπε, ο τομέας έχει ισχυρό διεθνή προσανατολισμό και συνδέεται με το 21% της συνολικής εξαγωγικής αξίας της χώρας. Περίπου το 55% του ολλανδικού εμπορικού πλεονάσματος προέρχεται από το εμπόριο στα γεωργικά προϊόντα.
Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην ολλανδική κουλτούρα αναζήτησης νέων στυλ επιχειρηματικότητας, για παράδειγμα μέσω startups, υπογραμμίζοντας τη δραστηριοποίηση της ολλανδικής πρεσβείας μέσω της πρωτοβουλίας του Orange Grove στην Αθήνα.
ΟΠΙΣΘΟΧΩΡΗΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ
 Η κρίση στην Ελλάδα οδήγησε τελικά σε success stories σε τομείς προϊόντων όπως η φέτα και η ελιά, ωστόσο, η χώρα δεν θα παραδώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα αν δεν πολλαπλασιάσει την αποδοτικότητα της γης, αν δεν εισάγει τεχνολογία και αν δεν ωθήσει την επιχειρηματικότητα.
Στην εκτίμηση αυτή προέβη από το βήμα του Economist ο πρόεδρος του REDESTOS Efthymiadis Agrotechnology Group κ. Νίκος Ευθυμιάδης, ο οποίος τόνισε ότι τα τελευταία 30 χρόνια η Ελλάδα μάλλον οπισθοχώρησε στον τομέα της αγροτικής τεχνολογίας, «αντί να παρακολουθήσει τα παραδείγματα άλλων χωρών, όπως η Ολλανδία».
biopoiotita.blogspot.gr

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ο πρέσβης της Ολλανδίας κ. Caspar Veldkamp τόνισε ότι τον τελευταίο χρόνο η χώρα του εξήγε αγροδιατροφικά και αγροτεχνολογικά προϊόντα αξίας 94 δις ευρώ

Περίπου το 55% του ολλανδικού εμπορικού πλεονάσματος προέρχεται από το εμπόριο στα γεωργικά προϊόντα.

(Τι σου εγραψα προχθες; Εαν σταματησει τις εξαγωγες σπορων στους Μογγολους, οι Μογγολοι σε ενα χρονο κατερρευσαν! και οχι μονο οι Μογγολοι!)

Ανώνυμος είπε...

Μη τα περναμε απαρατηρητα, καταλαβαινεις ΤΙ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ!

Όλοι όσοι κάνουν χρήση ύδατος
από γεωτρήσεις, πηγάδια, πηγές, ποτάμια, λίμνες, παράκτια και μεταβατικά ύδατα
για οποιαδήποτε χρήση
και δεν έχουν υποβάλει αίτηση
για την έκδοση της απαιτούμενης άδειας χρήσης,
καλούνται να προσέλθουν άμεσα στο Δήμο της περιοχής τους
και να ενημερωθούν σχετικά με τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την υποβολή φακέλου αδειοδότησης χρήσης ύδατος, με την οποία θα γίνεται ταυτόχρονα και η εγγραφή τους στο Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας.

http://www.pronews.gr/portal/20170315/genika/koinonia/71/yp-perivallontos-aploysteysi-diadikasion-ekdosis-adeion-hrisis-ydatos

Ανώνυμος είπε...

Οι δικοί μας εδώ αντί να ασχολούνται πως θα βελτιώσουν την παράγωγη τους ασχολούνταν για το πώς θα αλλάξουν το παλιό και να πάρουν το καινούργιο τέσσερα επι τέσσερα με τα τετράγωνα φανάρια.

Ανώνυμος είπε...

Οι ολλανδικές επενδύσεις στην Τουρκία φτάνουν στα 22 δισ. δολάρια και μόνο τον τελευταίο χρόνο 1,7 δισ. δολάρια είναι οι άμεσες επενδύσεις.
Το ύψος των εμπορικών συναλλαγών δε (εισαγωγές – εξαγωγές) φτάνουν τα 6,6 δισ. ευρώ. Χαρακτηριστικό του πόσο έχουν επεκταθεί στην Τουρκία οι Ολλανδοί επιχειρηματίες είναι το γεγονός πως στην Τουρκία υπάρχουν 2.711 ολλανδικές εταιρίες, ενώ μια από τις μεγαλύτερες ολλανδικές τράπεζες έχει στη χώρα 500 υποκαταστήματα.

Ανώνυμος είπε...

Δε μας λετε ομως και για τις εταιρειες που εχουν στην Αφρικη και δουλευουν οι μαυροι για ενα κομματι ψωμι.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...