Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για …τα ήδη συμφωνημένα λόγω μνημονίων .



Στο τραπέζι του διαλόγου επιστρέφουν για τρίτη φορά σήμερα, δανειστές και οικονομικό επιτελείο με στόχο να μειώσουν τις διαφορές τους για την εκτίμηση του δημοσιονομικού κενού για 2018 -2019 και κατά συνέπεια και των μέτρων που θα πρέπει να πάρει η Ελλάδα για την κάλυψη τους.
Οι δύο προηγούμενες συναντήσεις (μια την Τρίτη και μια δεύτερη την Πέμπτη) εκτός από την ένταση που δημιουργήθηκε στην πρώτη, δεν είχαν αποτέλεσμα αφού και οι δύο πλευρές έμειναν σταθερές στις θέσεις τους.
Η υπόθεση παραπέμφθηκε για συζήτηση στα τεχνικά κλιμάκια, αλλά ακόμη όλοι δείχνουν «χαμένοι στην μετάφραση» αυτής της συμφωνίας με την κάθε πλευρά να δίνει την δική της ερμηνεία.
Οι δανειστές (ειδικά το ΔΝΤ), ζητούν ακόμη να ψηφιστούν από τώρα τα πρόσθετα μέτρα για το 2019 το ύψος που είναι η διαφορά των δικών του προβλέψεων με αυτές της ΕΕ.
Η άτυπη υπόσχεση για μείωση του ύψους των μέτρων με την επανεξέταση των προβλέψεων του Ταμείου για την Ελλάδα, αν τελικά γίνει θα είναι πολύ μικρή. Οι τεχνοκράτες του Ταμείου, όπως φάνηκε τις τελευταίες μέρες δεν θεωρούν ότι η καλή πορεία των εσόδων μπορεί να συνεχιστεί αφού το 2016, ήταν αποτέλεσμα της υπερφορολόγησης και της υποτίμησης της απόδοσης των μέτρων.
Ωστόσο σύμφωνα με το ΔΝΤ, τα χρέη επιχειρήσεων και νοικοκυριών αυξάνονται και η φορολογική συμμόρφωση παραμένει χαμηλά.
Έτσι και μετά το πέρας της σημερινής συνάντησης για τα δημοσιονομικά, όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν και όλα παραμένουν «ανοιχτά».
Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί συνάντηση, η πρώτη αναφορικά με τα εργασιακά και καλώς εχόντων των πραγμάτων τη Δευτέρα θα γίνει ακόμη μία για τα δημοσιονομικά σε επίπεδο επικεφαλής και υπουργών προκειμένου να εκτιμηθεί αν υπάρχει δυνατότητα σύγκλισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...