Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Η διαμονή σου… η ζωή μου.



Άνδρες των ειδικών δυνάμεων έχουν ακινητοποιήσει αστυνομικό, με πρωταγωνιστικό ρόλο στο διεθνές κύκλωμα διακίνησης παράνομων μεταναστών, το οποίο αποκαθηλώνει η Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης μετά από πολύμηνες έρευνες σε συνεργασία με τη Βρετανική NCA και το λιμενικό.
Η σύλληψη του θηριώδους επίορκου αστυνομικού ο οποίος είχε μετακομίσει εδώ και περίπου ένα χρόνο στην παραλία του Τσούτσουρα για να διατηρεί μαζί με ένα Αφγανό, μόνιμο κάτοικο της περιοχής, τον πλήρη έλεγχο της επιτήρησης των παράνομων μεταναστών, ήταν μια από τις άκρως επικίνδυνες πτυχές της επιχείρησης υψηλού κινδύνου.
Σύμφωνα με πληροφορίες στη δικογραφία που σχηματίζεται φωτογραφίζεται και η εμπλοκή ενός λιμενικού ο οποίος ωστόσο δεν έχει συλληφθεί. Μέλη του κυκλώματος που διαδραμάτιζαν ρόλο φύλακα των αλλοδαπών συνελήφθησαν το πρωί στην περιοχή του Γαζίου από δυνάμεις του λιμενικού.  
 Ώρα με την ώρα λοιπόν ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης με το πολυπληθές κύκλωμα των διακινητών που δρούσε στη χώρα μας και, με πρόσχημα την καλύτερη ζωή, έφερε στα νότια της Κρήτης, μέσα σε στάνες και σπηλιές, λαθρομετανάστες , εισπράττοντας 2000 ευρώ το κεφάλι!
Σύμφωνα με τις πληροφορίες και τον τρόπο που δρούσε το κύκλωμα, "εγκέφαλος" ήταν ένας Αιγύπτιος, ο οποίος ζει στην χώρα του και έδινε από εκεί εντολές και κατευθύνσεις με "υπαρχηγούς" στην Κρήτη δύο Σύρους. 
"Φωτιά" είναι τα στοιχεία της δικογραφίας σε σχέση με τον αστυνομικό,  που  εμπλέκεται στην υπόθεση, ενώ οι άλλοι τέσσερις συλληφθέντες - ντόπιοι κι αυτοί - είχαν ρόλο να μεταφέρουν τους μετανάστες, να τους κρύβουν στις σπηλιές και τις στάνες και να τους ταΐζουν. 
Διακινητές και μετανάστες εντοπίστηκαν  σε αποθήκες αλλά και σπηλιές σε Τσούτσουρα Μαριδάκι και Δεμάτι ενώ ήταν έτοιμοι να φύγουν από την Κρήτη.
Οι διακινητές είχαν οπλισμό, τον οποίο πέταξαν όταν έγινε η έφοδος των αστυνομικών.
Συνολικά, οι μετανάστες είναι 111, άνδρες και γυναίκες αλλά και 20 ακόμα παιδιά.
Από αυτούς, 25 γυναίκες και παιδιά αφέθηκαν ελεύθερα για ανθρωπιστικούς λόγους και επιβιβάστηκαν στο πλοίο της γραμμής προκειμένου να ταξιδέψουν για την Αθήνα.
Επιπλέον, συνελήφθησαν συνολικά 18 διακινητές, 5 Κρητικοί και 13 αλλοδαποί (Σύροι και Αφγανοί) μέλη του κυκλώματος με "πλοκάμια" στην Αττική.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...