Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Από κεκτημένη ταχύτητα αποκάλυψε και τους ….κρυφούς συμμάχους του.

«Πετυχημένη η συνεργασία με ΑΝΕΛ - Εύσημα σε Καραμανλή, Μεϊμαράκη»

Ο Αλ. Τσίπρας διαβεβαιώνει ότι δεν θα υπάρχουν πρόσθετες επιβαρύνσεις, αλλά ένα πακέτο μέτρων, θετικών και αρνητικών, με μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο, χωρίς δηλαδή ούτε ένα ευρώ επιπλέον λιτότητας.
Για τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, αναγνωρίζει ότι «παρά τα λάθη του, οι όροι με τους οποίους πολιτεύτηκε και το κοινοβουλευτικό ήθος του δεν συγκρίνονται με αυτό της ηγεσίας που τον διαδέχθηκε».
 
Ο πρωθυπουργός απονέμει τα εύσημα και στον τέως πρόεδρο της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη: «Σίγουρα δεν ήταν εύκολος αντίπαλος για τον ΣΥΡΙΖΑ. Και το απέδειξε στις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015. Πήρε μια ΝΔ διαλυμένη και κατάφερε αποτέλεσμα μεγαλύτερο από αυτό του Σαμαρά. Έχει μια λαϊκότητα και την πολιτική ευφυΐα να αντιλαμβάνεται το κλίμα. Η στάση που κράτησε στις εκλογές μάς δυσκόλεψε πολύ, γιατί θόλωνε τις διαχωριστικές γραμμές. Ευτυχώς για εμάς, με τον σημερινό αρχηγό της ΝΔ δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα», καταλήγει.

Ερωτηθείς για τη συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, υποστηρίζει πως «είναι επιτυχημένη παρά τις αναντίρρητες ιδεολογικές διαφορές μας». «Και σε καμία περίπτωση δεν θα χαρακτήριζα τους ΑΝΕΛ ακροδεξιό κόμμα», διευκρινίζει.

Για την προοπτική, τέλος, συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, αναφέρει: «Έχω πει πολλές φορές ότι προϋπόθεση οποιασδήποτε συζήτησης με το ΠΑΣΟΚ είναι η απαλλαγή αυτού του ιστορικού χώρου από το πολιτικό προσωπικό που προσέβαλε τον ελληνικό λαό, που χρησιμοποίησε την εξουσία του με όρους ατομικής ιδιοτέλειας».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...