Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Βρωμάει πολύ η υπόθεση του Ταξιτζή.



Η υπόθεση έχει σίγουρα …πολύ ουρά. Η όπλα ,η χασίσια ,η κάτι είδε ο ταξιτζής που δεν έπρεπε. Καθαρή πάντως δεν είναι. Η δικαιολογία του μπάτσου είναι για γέλια.
Ολοένα και περισσότερα νέα στοιχεία βγαίνουν στην επιφάνεια σχετικά με το στυγερό έγκλημα στην Καστοριά, με θύμα τον 52χρονο οδηγό ταξί, Κοσμά Τζέλιο, πατέρα 2 παιδιών.
Ο 30χρονος ειδικός φρουρός, που είχε πυροβολήσει και συλλάβει το Νίκο Μαζιώτη, τον Ιούλιο του 2014 στο Μοναστηράκι, πυροβόλησε με το ίδιο όπλο πισώπλατα και έδωσε τη χαριστική βολή στο άτυχο θύμα του. Τραγική ειρωνεία, αποτελεί το γεγονός πως ο ίδιος ο ειδικός φρουρός, συμμετείχε στις έρευνες που ξεκίνησαν για το έγκλημα το βράδυ της Παρασκευής, όμως τα στοιχεία οδήγησαν τελικώς σε εκείνον.
Το λάθος της χρήσης του καταγεγραμμένου όπλου του, δεν ήταν το μόνο. Ο 30χρονος Ειδικός Φρουρός, φέρεται να οδήγησε το άτυχο θύμα το, σε κτήμα ιδιοκτησίας του, όπως διαπιστώθηκε από την εξέταση του GPS που «έδειξε» την τελευταία κούρσα. Ταυτόχρονα υπάρχει το υλικό κάμερας περιπτέρου, που τον δείχνει να επιβιβάζεται στο ταξί του άτυχου 52χρονου.
Αμέσως μετά τη δολοφονία, η οποία φέρεται να έχει διαπραχθεί λίγο πριν ή λίγο μετά τις 19:00, ο Ειδικός Φρουρός, επιβιβάστηκε σε άλλο ταξί και ζήτησε από τον οδηγό να πάει στις εργατικές κατοικίες, για να πάρει το αυτοκίνητό του, που όπως είπε στον οδηγό “είχε αφήσει στο συνεργείο”. Ο Λάζαρος Βέλιος, οδηγός ταξί στο οποίο ο δράστης επιβιβάστηκε μετά τη δολοφονία, δηλώνει στην ΕΡΤ πως “δεν τον είδα ταραγμένο”.
Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, ο Ειδικός Φρουρός έπεφτε συνεχώς σε αντιφάσεις σχετικά με το κίνητρό του, παρότι ομολόγησε το έγκλημά του. Αρχικά ισχυρίστηκε ότι το έκανε για να ληστέψει το θύμα, λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε.
Όπως όμως έχει διαπιστωθεί από τις έρευνες, δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι αφαιρέθηκε κάτι από το ταξί.
Κατά την διάρκεια της πρωτης ανάκρισης ο 30χρονος αστυνομικός ομολόγησε ότι τον σκότωσε γιατί είχε διαφορές και για προσωπικούς λόγους.
Αυτοκινητιστής από την Καστοριά μίλησε στην τοπική ιστοσελίδα oladeka.com και αναφέρθηκε στο ερημικό σημείο κοντά στη Λεύκη που βρέθηκε η σορός του 52χρονου. «Στο συγκεκριμένο σημείο ακούγαμε ότι γίνονται περίεργα πράγματα… Φαίνεται ότι ο Κ. δεν κατάλαβε που του είπαν να τους πάει ή όταν τον οδήγησαν εκεί ήταν αργά..» αναφέρει και δεν κρύβει τον πανικό του.
Μαρτυρίες και βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας καταστημάτων στη διαδρομή που ακολούθησε το ταξί οδήγησαν τις έρευνες στα ίχνη του αστυνομικού. Όπως διαπιστώθηκε, ο 30χρονος επιβιβάστηκε στο όχημα του άτυχου αυτοκινητιστή στις 16:30 της Παρασκευής, από περιοχή της πόλης της Καστοριάς.
Προορισμός τους ήταν σημείο στο οποίο υπάρχει αγροτεμάχιο και αποθήκη του πατέρα του δράστη, στην περιοχή Νέα Λεύκη. Το ταξί βρέθηκε σταθμευμένο εκεί, σε χωματόδρομο και όπως φαίνεται ο δράστης ανάγκασε το θύμα του να βγει από το όχημα και σε απόσταση 30 μ. από το αυτοκίνητο σκότωσε τον 52χρονο.
Μετά το έγκλημα, όπως προκύπτει από τις έρευνες, ο ειδικός φρουρός περπάτησε αρκετά χιλιόμετρα με τα πόδια και κάλεσε ραδιοταξί, το οποίο τον παρέλαβε και τον μετέφερε στην πόλη της Καστοριάς. Ο ταξιτζής αυτός, που μετέφερε τον δράστη, μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι δεν ήταν ταραγμένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...