Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Οι έξυπνοι ξαναγεμίζουν τα στρώματα. Εσύ;



Στα τέλη Δεκεμβρίου 2016 οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα ήταν 121,3 δισ. ευρώ περίπου. Μέσα στον Ιανουάριο αποσύρθηκαν από τα πιστωτικά ιδρύματα καταθέσεις ύψους 1,5 δισ. ευρώ, προσγειώνοντας το συνολικό απόθεμα των αποταμιεύσεων στα 119,7 δισ. ευρώ. Στις 50 ημέρες που έχουν μεσολαβήσει από τα τέλη Ιανουαρίου οι εκροές καταθέσεων ανήλθαν σε 2,5 δισ. ευρώ και πλέον το συνολικό τους μέγεθος κινείται στην περιοχή των 117 δισ. ευρώ . Με πιο απλά λόγια από την αρχή του 2017 έως και σήμερα οι τράπεζες χάνουν καθημερινά καταθέσεις ύψους 44 εκατ. ευρώ. Αυτή η αύξηση του ρυθμού αναλήψεων από τους τραπεζικούς λογαριασμούς έχει επισημανθεί από τραπεζικά στελέχη. Από τα 840 ευρώ που δικαιούται έκαστος καταθέτης ως αθροιστικό όριο αναλήψεων σε διάστημα δύο εβδομάδων τους τελευταίους δύο μήνες ο μέσος όρος των αναλήψεων αυξήθηκε από τα 380 ευρώ στα 650 ευρώ.
Τραπεζικές πηγές, αναφέρει η «Καθημερινή», εκτιμούν ότι στο σύστημα υπάρχουν περίπου 4 δισ. ευρώ «νέο χρήμα», που θα μπορούσε να αποχωρήσει άμεσα, κάτι που θα οδηγούσε υποχρεωτικά σε αύξηση των ορίων του έκτακτου μηχανισμού ELA.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ !!
ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΚΟ ??
ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ !!
ΓΙΑΥΤΟ ΕΒΑΛΑΝ ΤΑ ΚΑΠΙΤΑΛ ΚΟΝΤΡΟΛ , ΓΙΑΤΙ ΗΞΕΡΑΝΚΑΙ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ !!

Ανώνυμος είπε...

Μάς πρόλαβαν τότε μέ τά κάπιταλ κοντρόλς . Επρεπε πρίν τά εφαρμώσουν νά είχαν τραβήξει ολα ους τά χρηματα όσοι έχουν δηλαδή στίς τράπεζες.
Ετσι οί Ιουδαίοι ταλμουδιστές μας τήν έφεραν γιά άλλη μια φορά , οί γαμημένοι !!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...