Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Τα …τρία του… Καράμπελα, και το λουρί της Μάρεβα. .Το mareva gate είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό της συζύγου του Φιγιον η οποία  τέθηκε υπό κράτηση στην Γαλλία..
Σε τρία διαφορετικά σκέλη διαχωρίστηκε τελικά η έρευνα που διεξάγεται από την ελληνική Δικαιοσύνη σχετικά με τη δήλωση πόθεν έσχες του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη και της εν διαστάσει συζύγου του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη.

Η...μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο εκδότης της Documento στον Άρειο Πάγο, ύστερα και τις σχετικές αποκαλύψεις της εφημερίδας, διαβιβάστηκε για περαιτέρω έρευνα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας και πλέον έχει «σπάσει» στα… τρία.

Αρχικά το σκέλος που αφορά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, διαβιβάστηκε όπως ήταν αναμενόμενο στη Βουλή η οποία αποτελεί και το μόνο αρμόδιο όργανο να αποφανθεί σχετικά. Συγκεκριμένα, η Βουλή θα αποφασίσει αν θα εξετάσει τα καταγγελόμενα σχετικά με τη μη αναφορά των περιουσιακών στοιχείων της συζύγου του κατά την περίοδο, που αναφέρουν ότι βρίσκονταν σε διάσταση. Όσο για το αντίστοιχο μέρος της δικογραφίας που αφορά στη Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, εξαιτίας του ότι υπόχρεος της δήλωσης πόθεν έσχες ήταν ο σύζυγός της, αναμένεται να χρεωθεί σε εισαγγελέα.

Τέλος, στους οικονομικούς εισαγγελείς διαβιβάστηκαν τα όσα αναφέρονται στη μήνυση σχετικά με το σπίτι στο Παρίσι καθώς και για την προέλευση των χρημάτων με τα οποία αποκτήθηκε η περιουσία της συζύγου Μητσοτάκη. Σημειώνεται ότι η αναφορά στρέφεται κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου να ερευνηθεί εάν νόμιμα δεν την περιέλαβε στην προσωπική-ατομική δήλωση περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) και τη σύζυγο του Μαρέβα, ενώ ζητεί να διερευνηθούν οι λόγοι που δεν αναφέρθηκε το επίμαχο διαμέρισμα στην δήλωση του πόθεν έσχες της Μαρέβα Μητσοτάκη όπως και η διαδρομή των χρημάτων με τα οποία έγινε η αγορά του ακινήτου.

Η ίδια πάντως έχει απαντήσει στα δημοσιεύματα, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι από το 2006 έως το 2014 το ζευγάρι βρισκόταν σε διάσταση: «Τη μεταλλάσσουν σε προσπάθειά μας να αποφύγουμε δήθεν την δήλωση πόθεν έσχες» υποστήριξε και πρόσθεσε ότι από το 2006 ο Κ. Μητσοτάκης «είχε δηλώσει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής την υφιστάμενη διάσταση και το 2008 καταθέσαμε αίτηση συναινετικού διαζυγίου και ακολούθησε η πρώτη επ’ ακροατηρίω συζήτηση»..
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...