Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Σαράντα ένας πλυντηριάδες συνιστούν …Σώρρα.



Σαράντα ένας μεγαλο-οφειλέτες του Ελληνικού Δημοσίου έστειλαν το εξώδικο του Αρτέμη Σώρρα, για να μην πληρώσουν την εφορία. Ανάμεσα τους βρίσκεται ιδιώτης που χρωστάει στην εφορία κοντά στα 8 εκατομμύρια ευρώ, όπως και εταιρεία στην οποία έχουν καταλογιστεί φορολογικά και τελωνειακά πρόστιμα λόγω λαθρεμπορίας οινοπνεύματος το έτος 1998!
Το καλοκαίρι του 2016, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ανακοίνωσε ότι, στο πλαίσιο των ενεργειών πληροφόρησης και ενημέρωσης των πολιτών, εμπέδωσης της φορολογικής δικαιοσύνης έναντι των συνεπών φορολογουμένων, καθώς και φορολογικής συμμόρφωσης, αναρτήθηκαν στο publicrevenue.gr τα 13.730 ονόματα οφειλετών του Δημοσίου, φυσικών και νομικών προσώπων, με ληξιπρόθεσμα χρέη άνω των 150.000 ευρώ.
Η σχετική λίστα με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές φυσικών προσώπων προς το Δημόσιο βρίσκεται εδώ: http://publicrevenue.gr/kpi/static/doc/np/ofeilfp2016_1.html ενώ η λίστα με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές νομικών προσώπων (εταιρειών) προς το Δημόσιο εδώ: http://publicrevenue.gr/kpi/static/doc/np/ofeilnp2016_1.html
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του mignatiou.com, τουλάχιστον 41 από τους οφειλέτες, φυσικά και νομικά πρόσωπα, που αναφέρονται στις παραπάνω λίστες και χρωστάνε μονάχα στη ΔΟΥ και στις υπηρεσίες Τελωνίων άνω των 150.000 ευρώ ο καθένας φρόντισαν να στείλουν το εξώδικο του Σώρρα, δηλώνοντας ότι τις οφειλές τους θα τις πληρώσει εκείνος!
Η έρευνα μέχρι αυτή τη στιγμή έχει «δείξει» ότι οι παραπάνω «μεγαλο-οφειλέτες» χρησιμοποίησαν την απάτη των εξωδίκων Σώρρα κατά του Ελληνικού Δημοσίου. Εκτός των παραπάνω οφειλών προς τις ΔΟΥ και τα Τελωνεία, πολλοί από τους συγκεκριμένους οφειλέτες έχουν στείλει εξώδικα προς ασφαλιστικούς φορείς, τράπεζες και ΔΕΚΟ.
 Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση δικηγόρου της Λάρισας, που δεν συμπεριλαμβάνεται στην παραπάνω λίστα και της οποίας τα στοιχεία προέκυψαν από το ρεπορτάζ, η οποία χρησιμοποίησε το εξώδικο Σώρρα, για να ενημερώσει το Ταμείο Νομικών πως δεν προτίθεται να τους πληρώσει και ότι τα χρήματα θα τα δώσει ο… Σώρρας!
Επιπρόσθετα, σε άλλη περίπτωση, σημαντικό μέρος της οφειλής προέρχεται από την έκδοση εικονικών τιμολογίων και τη λαθρεμπορία άγνωστης προέλευσης, αδασμοφορολόγητου, εμφιαλωμένου καθαρού οινοπνεύματος 11.500 φιαλών!
Η συγκεκριμένη προσπάθεια εξαπάτησης του Ελληνικού Δημοσίου, μονάχα από τους 41 που απέστειλαν το εν λόγω εξώδικο, συνολικά αφορά ποσό άνω των 43 εκατομμυρίων ευρώ και ειδικότερα 43.208.207,87 ευρώ. Στο ποσό αυτό δεν συμπεριλαμβάνονται τα υπόλοιπα εξώδικα που απέστειλαν περίπου 6.000 πολίτες, ούτε τα ποσά που δεν έχουν πληρωθεί σε ασφαλιστικούς φορείς.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ ΣΩΡΡΑΣ ...
ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ..ΔΙΚΑ ΤΟΥ... , ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΕΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΔΑΝΕΙΟΥ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ.
Ο ΣΩΡΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΣΩΠΕΙΟ !!!
ΗΡΘΕ ΤΟ 12 Ο ΚΛΥΝΤΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΣΩΡΡΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ !!!
ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ !!!

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν δανειολήπτες που πήραν στεγαστικό και δεν έχουν πληρώσει καμιά δόση.Ας τους πάρει τα σπίτια η Τράπεζα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...