Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017

Eαν δεν έχουν καταλάβει το «ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος», είναι …βλαμμένοι..Παλιά που δεν υπήρχαν τέλη κυκλοφορίας πως την έβγαζε το κράτος; Kαι δεν χρωστούσε και ΜΙΑ.
Από τα αναλυτικά στοιχεία καταβολής των Τελών Κυκλοφορίας 2017 αποδείχθηκε πως πάνω από 1,1 εκατ. ιδιοκτήτες δεν πλήρωσαν το αντίτιμο για το όχημά τους αλλά ούτε και κατέθεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας τους στις κατά τόπους εφορίες.
Ειδικότερα οι ιδιοκτήτες οχημάτων που δεν πλήρωσαν τα Τέλη Κυκλοφορίας του 2017 έσπασαν το φράγμα του 1,1 εκατομμυρίου σημειώνοντας αύξηση λίγο κάτω από 30% σε σχέση με εκείνους που δεν πλήρωσαν τα Τέλη Κυκλοφορίας του 2016 οι οποίοι ανέρχονταν σε 850.000 ιδιοκτήτες.
Παράλληλα οι πάνω από 1,1 εκατ. ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που δεν έχουν πληρώσει τα Τέλη Κυκλοφορίας τα κινούν χωρίς να έχουν πληρώσει ασφάλεια αλλά ούτε τα έχουν περάσει από ΚΤΕΟ καθώς ούτως η άλλως τα κινούν παράνομα.
Σύμφωνα με τα παραπάνω στοιχεία είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς πως σχεδόν 1 στους 4 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων το κινεί χωρίς να πληρώνει Τέλη Κυκλοφορίας, ασφάλεια και βέβαια δεν έχει περάσει από ΚΤΕΟ!
Ο πρώην Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών με έγγραφο είχε καταθέσει στη Βουλή στοιχεία της 18ης Φεβρουαρίου 2016 ότι οι οφειλές από τα Τέλη Κυκλοφορίας ανέρχονται σε 252.826.757,82 ευρώ, ποσό το οποίο «μεταφράζεται» σε ανεξόφλητα Τέλη από 850.000 ιδιοκτήτες οχημάτων και οι οφειλές των Τελών Κυκλοφορίας απλά έχουν βεβαιωθεί στo Taxisnet χωρίς να ενεργοποιούνται οι μηχανισμοί αναγκαστικής εξόφλησής τους με αποτέλεσμα να αυξάνεται επικίνδυνα κάθε χρόνο ο αριθμός τους.
Παράλληλα περίπου 1,1 εκατ. ιδιοκτήτες έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας τους τότε ο αριθμός των ιδιοκτητών ΙΧ που δεν πληρώνουν Τέλη Κυκλοφορίας ανέρχεται σε 2,2 εκατ. Δηλαδή πάνω από 2 στους 5 ιδιοκτήτες δεν πληρώνουν Τέλη Κυκλοφορίας…
Άφαντα τα πρόστιμα για ανασφάλιστα και ΚΤΕΟ

Η μην καταβολή των Τελών Κυκλοφορίας φαίνεται πως δεν αποτελεί πρόβλημα για το οικονομικό επιτελείο καθώς από την στιγμή που δεν έχει εξοφληθεί το ποσό που αναλογεί σε κάποιον ιδιοκτήτη οχήματος αυτομάτως πιστώνεται στο Taxisnet το διπλάσιο του αρχικού ποσού των Τελών Κυκλοφορίας.
Ωστόσο σύμφωνα με στελέχη της αγοράς η βεβαίωση του διπλάσιου ποσού των Τελών Κυκλοφορίας στο Taxisnet απλά υπάρχει ως χρέος καθώς κανείς από τους ιδιοκτήτες που χρωστούν δεν πρόκειται να τα εξοφλήσουν!
Αντίθετα η ύπαρξη σχετικών κυρώσεων και προστίμων σε όσους κινούν τα οχήματά τους χωρίς να έχουν πληρώσει ασφάλεια αλλά ούτε τα έχουν περάσει από ΚΤΕΟ ακόμη δεν έχει ενεργοποιηθεί και κανένας ιδιοκτήτης που κινεί παράνομα το όχημά του δεν έχει λάβει μέχρι σήμερα ειδοποιητήριο με τα ανάλογα πρόστιμα.Πάλι με χρόνια με καιρούς θα μπούμε στην… ανάπτυξη. Ίσως προλάβουν κάτι τα …εγγόνια μας, εάν υπάρχει μέχρι τότε Ελλάδα όπως την ξέρουμε. Δηλαδή γύρω στο…2060.  

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ιχνος για εσενα και για τους φιλους που σε διαβαζουν, ακου προσεχτικα ενα διλεπτο.
https://youtu.be/7AgnyGvmDSQ?t=4m50s

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...