Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017

Eδω παπάς, εκεί παπάς, νάτος ο παπάςΠροσκύνημα “all inclusive” αλλά χωρίς αποδείξεις, σχολή χορού ΜΚΟ και ελεύθερος επαγγελματίας με τζίρο από τις αρχές του 2015 μέχρι και το τέλος του περασμένου Φεβρουαρίου ύψους 8 εκατ. ευρώ που έκοβε αποδείξεις τις οποίες γνώριζε μόνο ο…εκτυπωτής του, είναι μόνο κάποια από τα περιστατικά που έπιασε η τσιμπίδα των ελεγκτικών οργάνων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.
Οι  έλεγχοι  έγιναν  το  πρώτο  δίμηνο  του  χρόνου  δείχνοντας  ότι  παρά  τα  μέτρα  που   ψηφίστηκαν  τα  τελευταία   χρόνια   η φοροδιαφυγή   επιμένει. Μάλιστα   με  δείγμα   τους  ελέγχους  του  πρώτου  διμήνου  του  χρόνου   καταγράφεται  παραβατικότητα  πάνω  από  50%
Το πιο χαρακτηριστικό είναι το “all inclusive” προσκύνημα που προσέφερε ιερέας σε πιστούς του οποίος μάλιστα μετέφερε με ιδιωτικό πουλμανάκι. Ως είθισται μετά το Προσκύνημα στον Ιερό Τόπο ακολουθεί γεύμα. Ο συγκεκριμένος ιερέας είχε έτοιμη λύση στο εστιατόριο της συζύγου του η οποία εξυπηρετούσε τους προσκυνητές αλλά δεν έκοβε ούτε μια απόδειξη. Τα στελέχη της Υπηρεσίας Ελέγχου και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) που εντόπισαν τις παραβάσεις εφάρμοσαν το νόμο και έκλεισαν για δύο ημέρες το εστιατόριο της παπαδιάς προκαλώντας την έντονη οργή του ιερέα. Ο ρασοφόρος διαμαρτυρήθηκε έντονα τον Μητροπολίτη του ζητώντας να παρέμβει για να ξανανοίξει το κατάστημα της συζύγου του χωρίς όμως να έχει κανένα αποτέλεσμα.
Χορός με «αεράτες» αποδείξεις
Ένα δεύτερο πολύ χαρακτηριστικό περιστατικό είναι σχολή χορού στον Πύργο της Ηλείας η οποία άγνωστο με ποιο τρόπο λειτουργούσε υπό το καθεστώς ΜΚΟ! Εισέπραττε λοιπόν δίδακτρα 25 ευρώ για κάθε ώρα χορού αλλά έκανε πιρουέτες όταν οι λάτρεις του χορού ζητούσαν αποδείξεις.
Ο εκατομμυριούχος φοροφυγάς
Το τρίτο περιστατικό αφορά έναν εκατομμυριούχο ελεύθερο επαγγελματία ο οποίος έκοβε αποδείξεις από υπολογιστή ο οποίος όμως δεν είχε δηλωθεί στην ΑΑΔΕ. Ο εν λόγω κύριος έκανε τζίρο -από τις αρχές του 2015 μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου όταν πιάστηκε- 8 εκατομμύρια ευρώ (τα 3,7 εκατ. ευρώ μόνο το 2015) από τα οποία στις φορολογικές του δηλώσεις εμφάνιζε μόνο 280 χιλιάδες ευρώ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σσσσ σιγα μην μας ακουσουν..... Οταν καποτε εκανες online παραγγελεια, παραλαμβανες αυτο που ειχες παραγγειλει και οταν ξανα εμπαινες να δεις το λογαριασμο σου, αναγραφοταν οτι η παραγγελεια ολοκληρωθηκε, εδω και καποιες μερες σσσσσσσσ οι παραγγελιες που εχουν αποσταλλει και παραληφθει αναφερονται ως...... ματαιωθησες!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...