Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

H Δρακουλέσκου θέλει εργασιακό μεσαίωνα.



Τελικά στην Ελλάδα θα δουλεύουν μόνο οι λάθρο διότι δημιουργούν κατάλληλες συνθήκες εργασίας  για αυτούς.
Ούτε βήμα πίσω δεν κάνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο από τις σκληρές θέσεις του για μια σειρά «καυτών θεμάτων», αφού οι υπόλοιποι «θεσμοί» το έχουν αφήσει να παίζει μόνο του μπάλα.
Σήμερα και αύριο στο Χίλτον θα πέσει πολύ ξύλο για τα εκκρεμή θέματα της δεύτερης αξιολόγησης, για το ύψος των μέτρων αλλά και για το μείγμα των αντιμέτρων. Στο μέτωπο των μονόπλευρων διαπραγματεύσεων η χθεσινή ημέρα κύλησε... επεισοδιακά, καθώς το ΔΝΤ δεν δέχεται την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, επιμένει σε μέτρα 1% του ΑΕΠ στις συντάξεις και 1% στο αφορολόγητο. Ενδεικτικό της σκληρής στάσης που τηρεί το Ταμείο είναι το ότι δεν δέχεται καν να συζητήσει για «βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές» στα εργασιακά. Τα... χτυπήματα είναι διαδοχικά, καθώς αρχικά το Ταμείο αμφισβήτησε ευθέως το «πλέγμα» των αντιμέτρων, θέτοντας τη δική του ατζέντα.  Αμετακίνητο παραμένει το ΔΝΤ και στο θέμα του δημοσιονομικού κενού για το 2018, παρότι φαίνεται πως θα αναθεωρήσει τις δυσμενείς προβλέψεις του για το 2016, με δεδομένη την υπέρβαση των εσόδων. Όταν η Ντέλια Βελκουλέσκου ρωτήθηκε από την ελληνική πλευρά γιατί επιμένει στο κενό του 2018, απάντησε με ένα σύντομο «γιατί αυτό πιστεύω», δείχνοντας αποφασισμένη να μην κάνει ούτε βήμα πίσω.
Κεντρικό θέμα των διαπραγματεύσεων παραμένει το ύψος των μέτρων που θα απαιτηθούν, καθώς οι δανειστές επιμένουν σε μέτρα 2% του ΑΕΠ από το 2019 και μετά (δηλαδή 3,6 δισεκατομμύρια) και ζητούν τα μέτρα αυτά να προέλθουν από παρεμβάσεις σε αφορολόγητο και συντάξεις. Η ελληνική πλευρά θέλει να ρίξει τον πήχη κάτω από το 2%, με όπλο την υπεραπόδοση εσόδων, κάτι που θα οδηγούσε σε παρεμβάσεις 0,75% του ΑΕΠ (αντί για 1%) στο αφορολόγητο και 0,75% στις συντάξεις. Βασικό «ατού» το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 που ξεπερνά το 2,5% όταν ο στόχος ήταν 0,5%.
Ο «οδικός χάρτης» για τη συμφωνία θα πρέπει να περιλαμβάνει τα εξής σημεία: Το πρώτο βήμα θα πρέπει να γίνει με το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, όπου παραμένει το χάσμα στα εργασιακά, ενώ εναλλακτική πρόταση έχει κατατεθεί για την ενέργεια. Επιμέρους νομοσχέδια -όπως είναι το θέμα εξωδικαστικού συμβιβασμού- πιθανότατα να κατατεθούν νωρίτερα στη Βουλή, κάτι που θα αποτελούσε κίνηση καλής θέλησης.
Ταυτόχρονα θα πρέπει να συμφωνηθούν τα μέτρα (αφορολόγητο και συντάξεις) και τα αντίμετρα. Αυτά θα έρθουν στη Βουλή «πακέτο», καθώς η κυβέρνηση θέλει να υπάρχει δημοσιονομικά ουδέτερο αποτέλεσμα.




2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το θεμα της κρισης ειναι η αυταρκεια. Εισαι αυταρκης ως ατομο/οικογενεια/χωρα στα βασικα σου ειδη διατροφης ή στηριζεσαι αποκλειστικα και μονο στο πενιχρο σου εισοδημα το οποιο μερα τη μερα συρρικνωνεται;
Αν στηριζεσαι αποκλειστικα και μονο στο δευτερο, τοτε εισαι τελειωμενος και δεν σου φταινε οι αλλοι που επιζητουν επιτακτικα την εξαθλιωση σου.

Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι έχουν μεταφέρει ποσά και εταιρείες στο Εξωτερικό,(Αγγλία,Βουλγαρία κ.α.) εδώ ασχολούνται με τις επιχειρήσεις τους και "μερεμέτια".
Φορολογούνται για τα ελάχιστα που δηλώνουν και ζουν κανονικά.
Αν δεν μπορείς να κάνεις τα ίδια,απλά την πάτησες και πρέπει να φύγεις στο εξωτερικό κάποια στιγμή.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...