Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Ολλανδία: Η πρώτη Ευρωπαϊκή χώρα που θεωρεί persona non grata τον τούρκο ΥΠΕΞ.



Η Ολλανδία απαγορεύει την προσγείωση της πτήσης του τούρκου ΥΠΕΞ Τσαβούσογλου . Η κυβέρνηση της Ολλανδίας αποφάσισε απαγορεύσει την προσγείωση της πτήσης του Mevlut Cavusoglu, που είχε προβλέψει ότι θα πήγαινε το Σάββατο στην ολλανδία για να μετέχει σε  meeting για το δημοψήφισμα.
«Οι τουρκικές αρχές απείλησαν δημόσια με τιμωρίες. Αυτό κάνει αδύνατη την αναζήτηση μιας λογικής λύσης», δήλωσε η κυβέρνηση με ανακοινωθέν. « Γι αυτό η Ολλανδία  απέσυρε το δικαίωμα προσγείωσης   » του αεροσκάφους του τούρκου ΥΠΕΞ.
 
Η χώρα της τουλίπας έχει απαγορεύσει επίσης τις συγκεντρώσεις των τούρκων για το επερχόμενο δημοψήφισμα.
O Mevlut Cavusoglu δήλωσε την πρόθεσή του να πάει στην Ολλανδία και προειδοποίησε για βαριές τιμωρίες αν οι ολλανδικές αρχές του το απαγορεύσουν. « Θα πάω στο Rotterdam σήμερα  » Σάββατο είπε στο CNN-Turk. « Θα επιβάλουμε βαριές τιμωρίες στην Ολλανδία  » αν αυτή η επίσκεψη με στόχο να παραβρεθώ σε ένα  meeting υπέρ του δημοψηφίσματος που ενδυναμώνει τις προεδρικές εξουσίες εμποδιστεί δήλωσε.
«H Ολλανδία πρέπει τώρα να σκεφτεί πώς τα αεροπλάνα της θα προσγειώνονται στην Τουρκία. Είναι φασίστες, απομεινάρια Ναζιστών» δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Για να προσθέσει με νόημα ότι την απάντηση στους Ολλανδούς θα την δώσουν οι Τούρκοι πολίτες στην κάλπη.
www.dimpenews.com
Το «χαστούκι» της Ολλανδίας η κυβέρνηση της οποίας αρνήθηκε στο αεροσκάφος του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών να προσγειωθεί στο Ρότερνταμ, καταδεικνύει την σταδιακή απομόνωση της Τουρκίας από την Ευρώπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...