Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Ντόναλντ. Ο νέος ιππότης της νέας ελεεινής τραπέζης.



Οι «δημοκρατικές» χώρες του νότου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Μάλτα και Κύπρος) χαρακτήρισαν σήμερα "δικαιολογημένα" τα πυραυλικά πλήγματα των ΗΠΑ στη Συρία μετά την επίθεση με χημικά που φέρεται ότι διαπράχθηκε στις 4 Απριλίου στο Χαν Σεϊχούν. "Το πλήγμα που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ στην αεροπορική βάση του Σαϊράτ στη Συρία είχε τον κατανοητό στόχο να εμποδίσει και να αποτρέψει τη διάδοση και τη χρήση τέτοιων όπλων ( χημικών ) και ήταν περιορισμένο και επικεντρωμένο σε αυτόν τον στόχο" αναφέρουν στην κοινή ανακοίνωσή τους . Στο κοινό ανακοινωθέν καταδικάζεται "με τον εντονότερο τρόπο" η αεροπορική επίθεση με χημικά όπλα που διαπράχθηκε στις 4 Απριλίου στο Ιντλίμπ της Συρίας. Τονίζεται επίσης ότι "η επαναλαμβανόμενη χρήση χημικών όπλων στη Συρία, τόσο από το καθεστώς του (Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ) Άσαντ από το 2013 όσο και από το Νταές ( άλλο ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους) συνιστούν εγκλήματα πολέμου".
Οι Αμερικανοί βομβάρδισαν πριν δέκα περίπου ημέρες έναν σχολείο με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 30 άνθρωποι, αλλά η είδηση «χάθηκε». Αντίθετα, η φρίκη των μικρών παιδιών που σπαρταρούν καθώς εισέπνευσαν το τοξικό αέριο συγκλονίζει ολόκληρο τον κόσμο. Βρήκε την ευκαιρία ο Ντόναλντ Τραμπ προκειμένου να καλύψει τα εσωτερικά  προβλήματα του  και κήρυξε  τον πόλεμο για το… έγκλημα. Έτσι το έγκλημα θα δικαιωθεί μ’ ένα άλλο έγκλημα.
 Όμως στη Συρία κατά τα λεγόμενα τους όλα τα χημικά όπλα είχαν καταστραφεί μετά την κρίση του 2013 με τη συνεργασία αμερικανών και Ρώσων πάνω σε πλοία στη Μεσόγειο στην οποία μετά και τα πέταξαν . Εάν έχουν κάποιοι τους τα προμήθευσαν πρόσφατα.
Μόνο οι τζιχαντιστές της αλ Κάιντα και της αλ Νούστρα-συμμάχων των ΗΠΑ, των Σουδαράβων, του Κατάρ και της Τουρκίας 2013- κατείχαν τέτοια όπλα και, μάλιστα, κατά τις αμερικανικές υπηρεσίες μπορούσαν πλέον και να τα κατασκευάσουν. Το σαρίν μεταφέρθηκε από τη Λιβύη στη Συρία υπό την προσωπική καθοδήγηση της Χίλαρι Κλίντον μετά τη πτώση του Γκαντάφι. Η όλη επιχείρηση έγινε με την αγαστή συνεργασία της Άγκυρας και συνέπεσε μάλιστα με τη δολοφονία του αμερικανού πρέσβη στη Λιβύη το 2012. Οι αμερικανοί και η Κλίντον γνώριζαν πως το σαρίν είχε μόνο μια χρήση -να σκοτώνει. Και δεν είχαν κανένα ενδοιασμό να το δώσουν στους τζινχαντιστές! Στη συγκεκριμένη περίπτωση και ακούγοντας τον Τράμπ και τους συνεργάτες του, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η τελευταία χώρα που μπορεί να δώσει μαθήματα στον υπόλοιπο κόσμο ως προς τη χρήση όπλων μαζικής καταστροφής.
Όλα σχεδόν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αναπαράγουν τα προπαγανδιστικά αφηγήματα των τζιχαντιστών- αποκεφαλιστών,  που χρηματοδοτούνται και έχουν ως αφετηρία τους τα γνωστά Δυτικά κέντρα αποφάσεων και τα οποία αφηγήματά τους  εμφανίζονται αστραπιαία στο διεθνές προσκήνιο.  Οι δημοσιογράφοι σε Κύπρο και Ελλάδα -αυτοί κυρίως που εργάζονται στα κρατικά μέσα, ή στις σοβαροφανείς εφημερίδες, κουβαλούν νερό στο μύλο των πολεμοκάπηλων εν γνώσει τους.
Το ωραίο είναι που αποκαλούν τους δολοφόνους τζιχαντιστές ως…. Ισλαμικό κράτος. Άμα πούμε όμως ότι η Ελλάδα είναι χριστιανικό κράτος θα βγάλουν φούσκες. Από πότε βρε ρεμάλια έγιναν κράτος και δεν το ξέρουμε ; Mια αγέλη βρωμερών μισθοφόρων είναι που προσφέρουν υπηρεσίες κατά το δοκούν .Είναι τόσο κράτος, όσο είναι δημοκράτες οι Τούρκοι, και φίλοι μας οι Κούρδοι..
Ποια όμως  είναι και η «αντιπολίτευση» που χρηματοδοτούν και εξοπλίζουν οι Δυτικοί, όπως έκαναν και με το Ισλαμικό Κράτος πριν; Το λέει ο 28χρονος Joudy στη γαλλική εφημερίδα Le Monde.
Όταν άρχισε η εξέγερση, ο Joudy υποστήριξε τους αντάρτες, απαιτώντας την αποχώρηση του Μπασάρ αλ-Άσαντ. Τα πρόσφατα γεγονότα, όμως, άλλαξαν τις πεποιθήσεις του: «Σήμερα, προτιμώ να μείνει ο Άσαντ , τουλάχιστον για μια μεταβατική περίοδο, γιατί μισώ τις ριζοσπαστικές ομάδες στις περιοχές που ελέγχονται από την αντιπολίτευση. Το Μέτωπο Al-Nosra (Αλ Κάιντα), που τώρα μετονομάστηκε σε Μέτωπο Φατάχ αλ-Σαμ με φοβίζει όσο και το Ισλαμικό κράτος.», λέει. (Le Monde). Με άλλα λόγια, οι δυτικοί χρησιμοποιούν τους τζιχαντιστές εναντίον του Άσαντ, αυτή είναι η αντιπολίτευση!

Την πληροφορία την έδωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Νόαμ Τσόμσκι σχετικά με την πολιτική Τραμπ στη Μέση Ανατολή. Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει μεταβιβάσει όλη την εξουσία λήψης αποφάσεων στο αμερικανικό Πεντάγωνο, είπε ο Τσόμσκι, όπως συμβαίνει σε συνθήκες πολέμου. Κατά συνέπεια η εκδήλωση μιας επίθεσης στη Συρία του τύπου «Σοκ Και Δέος» είναι θέμα χρόνου.

Τα μικρά παιδιά εν προκειμένω μετατρέπονται με κυνικό τρόπο σε επικοινωνιακές βόμβες των δυτικών εναντίον του Άσαντ... Έτσι, τα θύματα "πεθαίνουν" δυο φορές, μία από τη Σκύλλα και άλλη μία από τη Χάρυβδη... 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...