Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Η Μύκονος έχει και... θεραπευτικές ιδιότητες ;



Στην παραλία Super Paradise της Μυκόνου βρέθηκε το Πάσχα ο Δημοσθένης Βεργής, που το 2014 καταδικάστηκε σε 37 χρόνια φυλάκιση για καταπάτηση χιλιάδων στρεμμάτων κοντά στη λίμνη του Μαραθώνα, και αποφυλακίστηκε πρόσφατα κάνοντας χρήση του νόμου Παρασκευόπουλου, για «λόγους υγείας». Έτσι μπορεί να τρως …δυο ισόβιες,  αλλά να είσαι έξω σε δυο χρόνια. Καταπατητές όλου του κόσμου ενωθείτε.   
«Βγήκα από τη φυλακή με το νόμο Παρασκευόπουλου. Η ευτυχία μου δεν περιγράφεται, αλλά η υγεία μου είναι χειρότερα από ποτέ» λέει στην εφημερίδα Espresso.
«Όταν βγήκα από τη φυλακή είχα λοίμωξη του αναπνευστικού. Αυτές τις μέρες είμαι λίγο καλύτερα, αλλά προσέχω» λέει.
Ο Βεργής καταδικάστηκε με βαριά καταδίκη συνολικής κάθειρξης 37 ετών και 6 μηνών χωρίς αναστολή από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για υπόθεση καταπάτησης 452.000 τ.μ. δημόσιας γης κοντά στη λίμνη Μαραθώνα.
Στον  Βεργή που απουσίαζε από το δικαστήριο το δικαστήριο επέβαλε χρηματικό πρόστιμο 150.000 ευρώ ενώ του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.
Συγκατηγορούμενοι του Δημοσθένη Βεργή στην υπόθεση καταπάτησης, που κηρύχθηκαν ένοχοι, ήταν ένας πρώην δασάρχης Πεντέλης και ένα ακόμη πρόσωπο που καταδικάστηκαν, ο πρώτος σε 14 χρόνια κάθειρξη και πρόστιμο 5000 ευρώ και ο δεύτερος σε 10 έτη και πρόστιμο 3.000 ευρώ.
Και στους δύο το δικαστήριο έκρινε ότι πρέπει να δοθεί αναστολή στην έκτιση της ποινής τους. Στην υπόθεση είχαν απαγγελθεί κατηγορίες σε ακόμη δύο πρόσωπα που κρίθηκαν αθώοι από το δικαστήριο.
Σύμφωνα με τη δικογραφία η επίδικη δημόσια γη που αφορά ακίνητα συνολικής έκτασης 452.000 τ.μ. στον Αγιο Στέφανο Αττικής αξίας που υπερβαίνει τα 8 εκατομμύρια ευρώ, την οποία φαίνεται να διεκδικούσε ο Δημοσθένης Βεργής για λογαριασμό του ιδίου και του πολιτικού του κόμματος.
Σύμφωνα με την κατηγορία οι εκτάσεις ήταν δασικές ή αναδασωτέες και ανήκαν στο Ελληνικό Δημόσιο ή -κάποιες από αυτές- στην ΕΥΔΑΠ και σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, προέβαλε «δικαιώματα κυριότητας» για τα επίμαχα ακίνητα τα οποία μέσω πλαστογραφήσεων εμφανίζονταν ως μη δασικά.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν το ξερες; θεραπευει τις αιμμορροιδες.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...