Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Σαλιγκάρια ; Μόνο …αγοραία. Αλανιάρικα γιόκ.



Το ποσό των 250 ευρώ καλείται να πληρώσει ιδιοκτήτης ταβέρνας στην Κρήτη, επειδή έκανε το… «λάθος» να σερβίρει σε πελάτες του χοχλιούς, που είχε μαζέψει ο ίδιος! Ο άτυχος καταστηματάρχης πληρώνει ακριβά το μάζεμα των σαλιγκαριών, αφού του επεβλήθη βαρύ πρόστιμο επειδή δεν είχε το απαραίτητο παραστατικό αγοράς
Η αγοραπωλησία των σαλιγκαριών εμπεριέχεται στους ίδιους κανόνες της αγοράς-πώλησης με άλλα προϊόντα, όπως για παράδειγμα τα μαρούλια καθώς με ένα στοιχείο αγοράς ο ιδιοκτήτης του καταστήματος θα πρέπει να το βάλει στο μαγαζί του.
Το ίδιο, μάλιστα, συμβαίνει και με τις αβρωνιές, που κάποιος μαζέψει για να τις διαθέσει για κατανάλωση στο μαγαζί του, καθώς και σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται παραστατικό αγοράς.
Στις επιχειρήσεις εστίασης ό,τι υπάρχει προς πώληση θα πρέπει να συνοδεύεται από το ανάλογο παραστατικό. Αν, ωστόσο, απευθυνθεί ο εστιάτορας σε κάποιο γνωστό του προκειμένου να τον προμηθεύσει με σαλιγκάρια, τότε θα πρέπει να τα αγοράσει με ένα στοιχείο αγοράς.
Σε περίπτωση τώρα που κάποιος ιδιοκτήτης ταβέρνας μπει στη διαδικασία και τα μαζέψει μόνος του, τότε, θα πρέπει να κόψει ο ίδιος ένα τιμολόγιο αυτοπαράδοσης. Το πρόστιμο που επιβάλλεται σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει το απαραίτητο παραστατικό, είναι 250 ευρώ!
Αξίζει, όμως, να σημειωθεί ότι ακόμα και στο σαλιγκάρι, δεν υπάρχει διαφοροποίηση στον ΦΠΑ που επιβάλλεται καθώς σε επίπεδο φορολογικό αντιμετωπίζεται ως οποιοδήποτε άλλο προϊόν, δηλαδή στο 24% .


 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μαζεύω τριάντα κιλά την μέρα και βγάζω μεροκάματο για να ταΐσω τα παιδιά μου .Να πάνε να γαμηθούν όλοι οι ελεγκτές και τα αφεντικά τους..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...