Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Πλάκα μας κάνουν; Δώστε ρε πραγματικό πόνο. Αυτά είναι πονόδοντος.



Τη λίστα των 140 επώδυνων μέτρων -prior actions- για φορολογούμενους και συνταξιούχους που περιλαμβάνει η νέα συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τον ESM φέρνει στο φως της δημοσιότητας το protothema.gr.

Πρόκειται για τον πίνακα που περιλαμβάνει αναλυτικά και ανα τομέα πολιτικής τις επιπρόσθετες δεσμεύσεις που «εξασφάλισε» η κυβέρνηση εως το 2021.

Ειδικότερα, τα μέτρα αφορούν τη μείωση του αφορολόγητου, των συντάξεων, την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, τις ιδιωτικοποιήσεις, τη δικαιοσύνη και την ενίσχυση της αυτονομίας των Ανεξάρτητων Αρχών.

Όπως ήδη έχει γραφθεί  τα τελικά κείμενα περιλαμβάνουν μια καινούργια σελίδα με νέα μέτρα που θα ξεκινήσουν από το 2017.

Τα κείμενα επιβεβαιώνουν τις απώλειες που θα υποστούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες λόγω της αύξησης της βάσης υπολογισμού των εισφορών τους, ενώ το μεταβατικό στάδιο (της έκπτωσης 15% στις επιβαρύνσεις) περιορίζεται ρητά για το 2018 - παρότι στο υπουργείο Εργασίας χθες υποστήριζαν πως θετικές «παρεμβάσεις» ελάφρυνσης θα υπάρξουν και το 2019.
Εκτός των γνωστών πλέον και δρομολογημένων περικοπών που προβλέπονταν ήδη από το 3ο Μνημόνιο (όπως πχ στο ΕΚΑΣ  κατά 530 εκατ. ευρώ για φέτος) ή των νέων μειώσεων σε συντάξεις και αφορολόγητο που προστέθηκαν για την περίοδο από το 2019 και μετά, το κείμενο αποκαλύπτει επίσης:

- Νέα μέτρα το 2017 με περικοπές στην Υγεία, ανατροπές στα ασφαλιστικά Ταμεία και είσπραξη των ασφαλιστικών εισφορών από τον φοροεισπρακτικών εισφορών μέσωTaxis.
- Νέα μέτρα για το 2018, ύψους τουλάχιστον 660 εκατομμυρίων ευρώ.
- Συρρίκνωση και κατάργηση όλων σχεδόν των κοινωνικών επιδομάτων



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τωρα το ειδα στο porn news και λεω κοιτα τι σκαρφιστηκε παλι ο τρελλαμενος
http://www.pronews.gr/portal/20170509/health/ygeia/83751/ayto-einai-kalytero-spitiko-iatriko-gia-ton-ponodonto

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...