Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Ρε μπας και την Αμφίπολη την έφτιαξε ο… Αττίλας;



Eιναι μια σωστή απόφαση για να μην παρεξηγηθούν οι Σκοπιανοί. Τώρα εάν διεκδικήσουν την Μακεδονία οι Ούννοι; Eιναι μακριά για να μας επηρεάζει.
  
Παιχνίδι με τη Μακεδονία, κάνει το υπουργείο Πολιτισμού. Ελάχιστες ώρες μετά την παραδοχή της υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου ότι το ταφικό μνημείο στον λόφο Καστά είναι μακεδονικό, με δελτίο Τύπου το υπουργείο Πολιτισμού το παίρνει πίσω! 
 Τα απαράδεκτα μικροπολιτικά παιχνίδια που κάνει ο «βαθύς» ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα οποία το μνημείο δεν «πρέπει» να είναι μακεδονικό, κορυφώνονται με την παρέμβαση στη γνώμη που εξέφρασε η υπουργός. Το συριζαϊκό κατεστημένο παραγνωρίζει τα πορίσματα της ανασκαφέως και επιμένει να χαρακτηρίζει το μνημείο ρωμαϊκό. Και δεν σταματά εδώ. Υπαγορεύει διόρθωση στην υπουργό. Κι εκείνη, παρά τις δημόσιες προ ολίγου δηλώσεις της, το δέχεται.
 «Υπάρχουν πολλές απόψεις για την χρονολόγηση του μνημείου στον λόφο Καστά.» αναφέρει το δελτίο που έστειλε το γραφείο Τύπου για την επίσκεψη. «Το ΥΠΠΟΑ έχει σχηματίσει άποψη με βάση τα ευρήματα των μέχρι σήμερα ανασκαφών. H Υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου αναφέρθηκε σε μια ευρύτερη αίσθηση του μνημείου ως μακεδονικού. Ωστόσο, όπως δήλωσε αργότερα, θα τοποθετηθεί επί της χρονολόγησης αφού προηγηθεί η οριστική και συστηματική τεκμηρίωση της ανασκαφής από την ανασκαφέα Κατερίνα Περιστέρη με σχετική επιστημονική δημοσίευση που θα συζητηθεί δημόσια , όπως επιβάλλει η διεθνής νομοθεσία και η επιστημονική δεοντολογία.»
 Η υπουργός δεν είναι απαραίτητο να γνωρίζει από χρονολόγηση. Απαραίτητο είναι να μη λέει και ξελέει. Ιδίως όταν όλο αυτό έχει να κάνει με μια τόσο ευαίσθητη περιοχή όπως η Μακεδονία και με ένα επίσης ευαίσθητο μνημείο. Η κα Περιστέρη έχει τοποθετήσει τη χρονολόγηση στην μακεδονική περίοδο. Είναι εκ του πονηρού τα όσα αναφέρονται: «αφού προηγηθεί η οριστική και συστηματική τεκμηρίωση της ανασκαφής από την ανασκαφέα Κατερίνα Περιστέρη με σχετική επιστημονική δημοσίευση που θα συζητηθεί δημόσια , όπως επιβάλλει η διεθνής νομοθεσία και η επιστημονική δεοντολογία» γράφει το υπουργείο. Και ας ξέρουν καλά πως δεν υπάρχει κάτι να συζητηθεί, αφού η ανασκαφέας αποφάνθηκε.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Φωνη μελωδια και σολο απο τα λιγα, ετσι για να ξεφυγει λιγο το μυαλο απο τα αποθρασυμενα κουμμουνια.
https://www.youtube.com/watch?v=y60Mo_Nmydg

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...