Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Θα κουμπαριάσει η ΧΑΜΑΣ με τους …ΕΒΡΑΙΟΥΣ;



Με νονούς τους Πούτιν, Τράμπ, και Αμπντουλαζίζ;
Το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς θα αποσύρει την έκκληση για την καταστροφή του Ισραήλ, αναγνωρίζοντας το δικαίωμα ύπαρξής του, ενώ θα διακόψει τους δεσμούς της με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους. Αυτό θα αναφέρεται σε ένα έγγραφο πολιτικής που θα εκδοθεί τη Δευτέρα.   Η κίνηση της Χαμάς φαίνεται να στοχεύει στη βελτίωση των σχέσεων με τα αραβικά κράτη του Κόλπου και την Αίγυπτο, τα οποία χαρακτηρίζουν την Αδελφότητα ως τρομοκρατική οργάνωση .Η Γάζα ήταν το τελευταίο κομμάτι παλαιστινιακών εδαφών στο οποίο εξακολουθούσε από καιρό σε καιρό να ξεσπά πόλεμος με την χαμάς να βομβαρδίζει με πυραύλους-εδάφους-εδάφους τις γειτονικές ισραηλινές πόλεις και το Ισραήλ να εισβάλλει στην Γάζα.
 Είναι επίσης μια προσπάθεια προσέγγισης των δυτικών χωρών, πολλές από τις οποίες χαρακτηρίζουν τη Χαμάς τρομοκρατική λόγω της στάσης της απέναντι στο Ισραήλ.
 Η σχέση με το Ιράν έχει "παγώσει" από πέρσι όταν η Τεχεράνη σταμάτησε να εφοδιάζει με όπλα και κυρίως με πυραύλους εδάφους-εδάφους την Χαμάς, μετά την συνολική συμφωνία με τις ΗΠΑ και την ΕΕ για την άρση του εμπάργκο στην χώρα του Κόλπου.
 Κρίσιμος παράγων στην όλη εξέλιξη υπήρξε η στάση της Μόσχας που ενθάρρυνε ισχυρά την Χαμάς "να τα βρει" με το Τελ Αβίβ και να διακόψει τις πολεμικές επιχειρήσεις σε βάρος των Ισραηλινών.
Όλα αυτά έρχονται δυο μέρες πριν ο Αμπάς πάει Ουάσινγκτον και μέρες μετά από την δήλωση του Τραμπ  ότι μπορεί να ταξιδέψει στο Ισραήλ αυτό το μήνα και δεν βλέπει κανένα λόγο να μην υπάρχει ειρήνη μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων.
Το Ισραήλ απέρριψε την αναφερθείσα μετατόπιση, αποκαλώντας την απόπειρα της Χαμάς να παραπλανήσει τον κόσμο ότι έγινε πιο μετριοπαθής.
"Η Χαμάς προσπαθεί να ξεγελάσει τον κόσμο, αλλά δεν θα πετύχει", δήλωσε ο David Keyes, εκπρόσωπος του ισραηλινού πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu.
"Θα σκάψουν τρομακτικές σήραγγες και έχουν ξεκινήσει χιλιάδες και χιλιάδες πυραύλους σε ισραηλινούς πολίτες", είπε. "Αυτή είναι η πραγματική Χαμάς".

Την ίδια ώρα γράφουν ότι οι Σαουδάραβες αποφάσισαν να διαρρήξουν τις σχέσεις τους  με το Βερολίνο και να σταματήσουν αγορές όπλων από αυτούς , αντικαθιστώντας το γερμανικό οπλισμό με ρωσικά όπλα. Η Μόσχα έγινε ήδη αποδέκτης του αιτήματος για αυτό και ενημερώθηκε ήδη ότι οι Σαουδάραβες ζητάνε μια υποβαθμισμένη έκδοση του Armata T-14 (το νέο ρωσικό υπεράρμα μάχης που θα αλλάξει για πάντα τον τομέα αυτόν) μια υποέκδοση του ινδικού Τ-50 (πρόκειται για εξαγωγική και επίσης υποβαθμισμένη έκδοση του ρωσικού Τ-50) αλλά και αντιαεροπορικά όπλα όπως εκδόσεις των S-300, των Pantsir-S1 ή των ΤΟR-M2 (SHORADS και τα δύο)
 Οι Σαουδάραβες ήδη διαθέτουν τα εξαιρετικά Eurofighter και τα F-15 SA αλλά δεν είναι stealth και οι Αμερικανοί δεν δίνουν το F-35 . Οι σχέσεις Ρωσίας και Σ.Αραβίας δεν ήταν καλές στο πρόσφατο παρελθόν λόγω Συρίας αλλά τον τελευταίο χρόνο έχουν βελτιωθεί αισθητά ενώ το Ριάντ είναι και πρόθυμο να χρηματοδοτήσει την αγορά των Su-35 για τα ΗΑΕ. Τα ΗΑΕ θέλουν να το εντάξουν στον ήδη πολύ ισχυρό αεροπορικό τους στόλο που αποτελείται από τα F-16E/F Block 60 Fighting Falcons. Είναι σημαντικό κάποιος να δει ολόκληρη την εικόνα. Δύο ακόμα παραδοσιακοί σύμμαχοι των Αμερικανών μετά και την Αίγυπτο αποφασίζουν με σταθερά βήματα να στραφούν προς την Ρωσία.
Το που κολλά η Γερμανία με τα …αμερικανικά όπλα ; όπως κολλά η ….ΧΑΜΑΣ με τους Εβραίους.

Το τρελό της υπόθεσης έγκειται στο γεγονός ότι οι λαλημένοι Σαουδάραβες λένε ότι ζήτησαν από την Αθήνα εκπαίδευση στους S-300 και στους ΤΟR-M2. Αυτό το ζητήσανε λένε διότι δεν θέλουν να εξαρτώνται ολοκληρωτικά από τους Ρώσους.
Τώρα πως μπορούμε οι ανεκπαίδευτοι στους S300 να εκπαιδεύσουμε άλλους; Μόνο ο… Καμμένος γνωρίζει.

Ωρέ καραγκιόζη που πάμε ?

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μας εχουν ζαλισει τον ερωτα με την γκομεναρα τη Γκαρντασιαν. Βαλτους να δουν να ξεστραβωθουν τι παγκοσμιο σανο τους ταιζουν.
Με προσοχη το πατημα στο συνδεσμο γιατι ελλοχευει κινδυνος ή εγκεφαλικου ή ακαριαιο εμφραγμα.

http://www.tmz.com/2017/04/24/kim-kourtney-kardashian-strip-down-bikinis-mexico-vacation/

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΧΕΙ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥΜΠΑΝΟ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΚΡΥΦΟ ΚΑΜΑΡΙ . Η ΧΑΜΑΖ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΟΣΣΑΝΤ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ , ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟΥΣ ΑΡΑΒΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ . ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ Η ΕΙΔΗΣΗ ΑΥΤΗ .
ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ........
Α ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΔΑΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΠΟΔΑ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ...ΕΙΔΗΣΗ......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...