Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Ρίχτε τα να σας ξεκλειδώσουμε.



Ένας ιός ransomware εξαπλώνεται επιθετικά σε όλο τον κόσμο, με πάνω από 50.000 υπολογιστές να έχουν μπει ήδη στο στόχαστρο.
Συγκεκριμένα ο ιός που έχει χτυπήσει συνολικά 57.οοο μέχρις στιγμής. Πρόκειται για έναν ισχυρό ιό που «παραλύει» τους υπολογιστές, καθώς κρυπτογραφεί αρχεία (βίντεο, φωτογραφίες, αρχεία word), τα οποία οι χρήστες δεν μπορούν να επανακτήσουν ούτε με τη βοήθεια ειδικών. Ο μόνος τρόπος «ξεκλειδώματος» είναι να υποκύψουν στον εκβιασμό και να πληρώσουν «λύτρα» σε ηλεκτρονικό νόμισμα (bitcoin).
Η αύξηση στη δραστηριότητα του malware παρατηρήθηκε στις 8 π.μ. CET (07:00 GMT) σήμερα την Παρασκευή, όπως ανάφερε η εταιρεία λογισμικού ασφαλείας Avast, προσθέτοντας ότι «γρήγορα κλιμακώθηκε σε μια μαζική εξάπλωση.»
Σε λίγες ώρες, πάνω από 57.000 επιθέσεις sono stati εντοπιστεί σε όλο τον κόσμο, είπε η εταιρεία σε δημοσίευμα.
O ιός, γνωστός και ως WanaCrypt0r 2.0, πιστεύεται ότι είναι και ο ίδιος που έχει χτυπήσει την Εθνική Υπηρεσία Υγείας (NHS) σε νοσοκομεία στο Ηνωμένο Βασίλειο και την μεγαλύτερη εθνική εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Ισπανίας Telefonica.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στο porn news ανεβασε ενας σχολιαστης τον ιστοτοπο που δειχνει τις κυβερνοεπιθεσεις σε πραγματικο χρονο. ΧΑΜΟΣ!
Η Ισπανια αρπαει κατι μαζεμενα κουφετα ξεγυρισμενα (απο Κινα και Κολομβια)! Το ιδιο και τα Ηνωμενα Αραβικα Εμιρατα. Κινα Κολομβια και Ολλανδια στελνουν κατι πακετα δεν προλαβαινεις να τα δεις.
http://map.norsecorp.com/#/
Αργει λιγο να φορτωσει.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...