Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Ρε παιδιά ο άνθρωπος είναι άρρωστος. Μια στραβή έκανε, και θα τον φάμε;



«Καταπέλτης» ήταν σήμερα η εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, Αναστασία Δημητριάδου, για τους βασικούς «πρωταγωνιστές» του μεγάλου σκανδάλου διακίνησης μαύρου πολιτικού χρήματος από μίζες στα εξοπλιστικά.

Με πρότασή της η εισαγγελέας ζήτησε από το δικαστήριο να κηρύξει ένοχο τον πρώην υπουργό Άμυνας του ΠΑΣΟΚ, Άκη Τσοχατζόπουλο, για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ, μιλώντας για το περιβόητο ακίνητο επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, τόνισε: «Αποδείχθηκε ότι η πώληση του ακινήτου που κατέληξε στην ιδιοκτησία της κατηγορούμενης ήταν εικονική. Οι αγοραπωλησίες επέτρεψαν τη μεταβίβαση για να συγκαλυφτεί η αληθινή προέλευση των χρημάτων».


Επίσης, η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή 11 ακόμη κατηγορουμένων από τους 16 συνολικά της υπόθεσης. 

Συγκεκριμένα, ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι οι: Βίκυ Σταμάτη, σύζυγος του πρώην υπουργού, Γκουντρούν Μολντενάουερ πρώην σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Σμπώκος, Νίκος Ζήγρας, η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου Αρετή Τσοχατζοπούλου, η λογίστριά του Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, ο κατασκευαστής Αστέριος Οικονομίδης, ο επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης, οι χρηματιστές, Οράτιος Μελάς και Νίκος Αντωνιάδης και η δικηγόρος Μαρία-Ταλίτα Τσεκούρα.

Αντίθετα, η εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή των κατηγορουμένων Παναγιώτη Σταμάτη, Νίκου Καρατζά, Νίκου Γεωργουλάκη και Γιώργου Κωνσταντάτου για τους οποίους, όπως ανέφερε στο δικαστήριο, διατηρεί αμφιβολίες για τον αν γνώριζαν σχετικά με την παράνομη προέλευση των χρημάτων.

Η εισαγγελέας, προτείνοντας στο δικαστήριο να κηρύξει ενόχους 12 από τους 16 κατηγορούμενους (όπως και σε πρώτο βαθμό), έκανε λόγο για «δαιδαλώδες δίκτυο τραπεζικών λογαριασμών και εξωχώριων εταιριών με στόχο την νομιμοποίηση της παράνομης περιουσίας του πρώτου κατηγορούμενου, Άκη Τσοχατζόπουλου».


Στο πνεύμα αυτό η εισαγγελέας ζήτησε για τον πρώην υπουργό Άμυνας του ΠΑΣΟΚ να κηρυχθεί ένοχος για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ' επάγγελμα, τονίζοντας πως μέσω του χρηματοπιστωτικού σύστημα συστήματος αποπειράθηκε και πέτυχε να νομιμοποιήσει μίζες που έλαβε κατά την υπογραφή των συμβάσεων για τα Tor-M1 και τα υποβρύχια.

1 σχόλιο:

Sky lost είπε...

Έ ρε μανουλα μου κατι μυρια που πετανε σαν πυραυλοι και χανωνταισαν υποβρυχια σε καταδυση

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...