Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Τώρα ανακάλυψαν τους γύφτους στο Μενίδι;



Eιναι για να ξεχάσουμε τα καζίκια που μας χώνουν. Τα όπλα τα ναρκωτικά κ.α δεν τα σπέρνουν στα χωράφια οι Γύφτοι ,κάποιοι «λευκοί» των βορείων προαστίων τους τα δίνουν για να τα σπρώξουν στην πιάτσα..
Ξεφεύγει η κατάσταση στο Μενίδι μετά τα νέα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν και σήμερα το απόγευμα. Έχει εγκλωβιστεί και μια ομάδα αστυνομικών από αγανακτισμένους κατοίκους και σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν τραυματίες άνδρες των ΜΑΤ.
Μέσω ασυρμάτου έχουν ζητήσει ενισχύσεις. Νωρίτερα είχε ξεκινήσει πετροπόλεμος με τα ΜΑΤ τα οποία απαντούν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης. 
Για τρίτη λοιπόν συνεχόμενη ημέρα, σημειώνονται σοβαρά επεισόδια στο Μενίδι, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας κατά της εγκληματικότητα και παραβατικότητας των Γύφτων.
Αιτία του προβλήματος, όπως δηλώνουν «αποτελεί ο καταυλισμός των Ρομά». «Καταυλισμός, κατ΄εφημισμό», διευκρινίζουν «με βίλλες και πολυτελή αυτοκίνητα που δεν έχει καμία σχέση με τη γνωστή εικόνα των τσιγγάνων». Καταλογίζουν δε, σε μέλη της «κοινότητας» εμπορικές δραστηριότητες και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, όπλων κα.
Επίσης, κατηγορούν την αστυνομία για ολιγωρία ως προς την επιβολή του νόμου και της τάξης στην κοινότητα, με την αιτιολογία του «γκέτο», όπως, λέει χαρακτηριστικά κάτοικος της περιοχής.

Όλα ξεκίνησαν από τη πορεία που πραγματοποιούν κάτοικοι και φορείς της περιοχής, με επικεφαλής τον δήμαρχο της πόλης, από το κέντρο του Μενιδίου με κατεύθυνση τον τοπικό σταθμό του προαστιακού, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εγκληματικότητα στην πόλη, με αφορμή τον θάνατο του 11χρονου μαθητή.
Στην πορεία μετείχαν περίπου 2.000-3.000 κάτοικοι οι οποίοι δια μέσου των οδών Αριστοτέλους και Κύπρου έφτασαν στον σιδηροδρομικό σταθμό του προαστιακού στις Αχαρνές, όπου σε κοντινή απόσταση υπάρχουν οικισμοί γυφτων. Ωστόσο, την ίδια ώρα, περίπου 200 άτομα κινήθηκαν κινηθεί αυτόνομα. Ξεκινώντας από το γήπεδο του Αχαρναϊκού και από παράπλευρες οδούς επιχείρησαν να φτάσουν στο ίδιο σημείο και να κάνουν καταδρομική επιχείρηση επαναλαμβάνοντας το χθεσινό σκηνικό με εμπρησμούς σε σπίτια γυφτων. Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τους απέτρεψαν κι έτσι η αυτόνομη ομάδα, έσπευσε να ενσωματωθεί στην κυρίως πορεία.
Ακολούθως επιχείρησαν και πάλι να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό. Ωστόσο οι κάτοικοι αντέδρασαν έτσι τα 200 περίπου άτομα αποκόπηκαν και πάλι από την κυρίως πορεία και μπήκαν στις γραμμές του προαστιακού απ’ όπου προμηθεύτηκαν πέτρες και ξύλα και επιτέθηκαν ξανά εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Τα ΜΑΤ απάντησαν με ρίψεις δακρυγόνων και βόμβες κρότου-λάμψης ενώ επιχείρησαν να τους περικυκλώσουν.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΥΣ ΣΤΟ ΜΕΝΙΔΙ , ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΘΑ ΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΓΥΦΤΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΟΛΕΜΙΣΟΥΝ
ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...