Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Θα τολμήσει κάτι ο Ερντογάν με τέτοιο... συνωστισμό;



Η Τουρκία ετοιμάζεται να “υποδεχτεί” το γεωτρύπανο της TOTAL με πολεμικά πλοία που θα κάνουν ασκήσεις με αληθινά πυρά.
Η Τουρκία εξέδωσε την NAVTEX 697/17 με την οποία επιχειρεί να δεσμεύσει περιοχή δυτικά της Κύπρου για ασκήσεις του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού την 12 και 13 Ιουλίου δηλαδή την ημέρα άφιξης στην περιοχή της πλωτής εξέδρας γεωτρήσεων WEST CAPELLA η οποία θα πραγματοποιήσει την γεώτρηση στο οικόπεδο 11 της κυπριακής ΑΟΖ, ενώ παράλληλα θα διεξάγονται και έρευνες στην υπόψη περιοχή σύμφωνα με τις NAVTEX 257/17 και 258/17 της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Να σημειωθεί ότι η περιοχή των ασκήσεων γειτνιάζει με την περιοχή γεωτρήσεων
Tην ίδια ώρα η Τουρκία με την NAVTEX 696/17 αμφισβητεί το δικαίωμα της Κύπρου να διεξάγει την 12/7 πολυεθνική άσκηση Ε-Δ σε 2 περιοχές (παράλια της Πάφου και παράλια της Αγ. Νάπας), προβάλλοντας το σαθρό επιχείρημα ότι η κυπριακή NAVTEX εκμπέφθηκε από αναρμόδιο σταθμό.

Η περιοχή των τουρκικών ναυτικών ασκήσεων ξεκινά σε απόσταση 14 ναυτικών μιλίων από τις ακτές του Ακάμα και περιλαμβάνει τμήματα των τεμαχίων 5,6 και 7 της Κυπριακής ΑΟΖ. (Η περιοχή εμφανίζεται με τον Νο3 στην φώτο). Με το Νο 1 απεικονίζεται η θέση που βρισκόταν το "West Capela" σήμερα το πρωί ενώ με το Νο 2 η προγραμματισμένη θέση της γεώτρησης.

Στην περιοχή κοντά στο “Οικόπεδο 11” στο κοίτασμα Ονησίφορος πλέει από χθες το απόγευμα το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Τζορτζ Μπους με τα συνοδευτικά του, σύμφωνα με πληροφορίες του ArmyNow.Net.
Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο επισκέφθηκε τις τελευταίες ημέρες το Ισραήλ και μάλιστα το είχε επισκεφθεί ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου.
Λίγες ημέρες μετά, όπως είχε γράψει το ArmyNow.net το αμερικανικό  αεροπλανοφόρο πλέει σύμφωνα με πληροφορίες στην ευρύτερη περιοχή που βρίσκεται το “Οικόπεδο 11”, και όπου αναμένεται να ξεκινήσουν αύριο οι γεωτρήσεις από το γεωτρύπανο WEST CAPELLA.
Πέρα όμως από το Αμερικάνικο αεροπλανοφόρο και την τουρκική στρατιωτική παρουσία, στην ευρύτερη περιοχή του οικοπέδου 11 που θα γίνει η γεώτρηση, βρίσκονται αρκετές ναυτικές δυνάμεις διαφόρων χωρών. Υπάρχει ακόμα μία γαλλική φρεγάτα τύπου «Φρεν», ένα ισραηλινό πολεμικό πλοίο και η ελληνική κανονιοφόρος «Ανίκητος», που μετέχει σε πολυεθνική άσκηση.
Πολεμικά σκάφη στέλνει και η Ελλάδα στην κυπριακή ΑΟΖ προκειμένου να προστατέψει την γεώτρηση στο Οικόπεδο 11 που πρόκειται να ξεκινήσει εντός των επόμενων 24ώρων.
Πιο συγκεκριμένα στην περιοχή υπάρχει μια ΤΠΚ του ΠΝ τύπου Super Vita η οποία πλέει στο πλαίσιο της επιχείρησης UNIFIL, η οποία διεξάγεται στην Ν.Α Μεσόγειο ανοιχτά των ακτών του Λιβάνου ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στο σημείο πρόκειται να βρεθεί και η κανονιοφόρος  «Νικηφόρος» διαμορφώνοντας μια πρώτη «ασπίδα» απέναντι στις τουρκικές ναυτικές δυνάμεις, και ως υπενθύμιση ότι εάν δημιουργηθούν επεισόδια θα επακολουθήσουν και άλλα σκάφη.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΚΟΤΖΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ: «Αν τολμήσετε κάτι περισσότερο, θα το πληρώσετε ακριβά»

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ποιά Τουρκία ?? Είναι τό μακρύ χέρι τού ισραήλ πού παίζει τό παιχνίδι του . Ο Ερντογάν είναι ό μόνος πού δέν θέλει νά κάνει πόλεμο μέ τήν Ελλάδα . Τόν πόλεμο τόν καλιεργεί τό βαθύ σιωνιστικό κράτος πού πέρνει εντολές από τόν ρόθτσιλντ ....
Τήν Τουρκία τήν διαλύουν οί ρόθτσιλντ γιά νά εκδικηθούν τόν Ερντογάν πού δέν δημιουργεί πρόβλημα στήν Ελλάδα .
Παπαριές αυτά πού γράφωντε καί λέγωντε στά δίποδα καί είναι γιά ευρεία κατανάλωση , τό σανό πού λέμε .....
Τί δέν καταλαβαίνεις ??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...