Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Φονικός ο εγκέλαδος . 226 οι νεκροί μέχρι στιγμής.




Φονικά αποδείχθηκαν τα 7,1 Ρίχτερ που συγκλόνισαν την Τρίτη το κεντρικό Μεξικό καθώς ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής προστασίας της χώρας στους 226, ενώ είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα αυξηθεί, καθώς συνεχίζονται οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμών στα δεκάδες κτήρια που έχουν καταρρεύσει.
Περισσότερα από 200 σχολεία έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές, ενώ 15 έχουν καταρρεύσει. Ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται και 21 παιδιά, μαθητές ενός δημοτικού σχολείου που κατέρρευσε στην Πόλη του Μεξικού.
Εκτός από τα παιδιά, από τα συντρίμμια του τετραώροφου σχολείου Enrique Rebasmen, ανασύρθηκαν νεκροί και τέσσερις ενήλικες. Την ίδια ώρα 11 άλλοι μαθητές διασώθηκαν, ενώ γίνεται λόγος για τουλάχιστον 28 αγνοούμενους μόνο στο σχολικό αυτό κτήριο που δεν υπάρχει πια.
Εκτός από το σχολείο, ανάμεσα στα κτίρια που κατέρρευσαν στην πρωτεύουσα είναι πολυκατοικίες, ένα εργοστάσιο κι ένα σούπερ μάρκετ.
Σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο είναι πιθανόν τα θύματα από τον ισχυρότατο σεισμό να φτάσουν τα 1.000 ενώ οι επιστήμονές του εξέδωσαν και «κόκκινο» συναγερμό για τις οικονομικές επιπτώσεις της δόνησης.
Ο ισχυρός σεισμός είναι ο δεύτερος που πλήττει το Μεξικό μέσα σε αυτόν τον μήνα. Ο σεισμός 8,2 βαθμών που έπληξε το νότιο Μεξικό την 7η Σεπτεμβρίου στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 98 ανθρώπους.

Ο σεισμός έκοψε στα δύο το στάδιο «Αζτέκα» στην Πόλη του Μεξικού



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...