Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Κανένα ρουχαλάκι να τους δώσουμε για να τους στηρίξουμε;



Μόνο οι πλουσιότεροι πρόσφυγες και μετανάστες θα μπορούσαν να πληρώσουν για ένα τέτοιο ταξίδι, όπως αυτά που διοργάνωναν τα περίπου 12 δεκάμετρα που πλέον έχουν κατασχεθεί στο λιμάνι Αογκούστα. Ένα τέτοιο ταξίδι κοστίζει πάνω από 8.000 ευρώ ανά άτομο ενώ ορισμένες οικογένειες πλήρωσαν πάνω από 100.000 ευρώ για να φτάσουν στην Ευρώπη χωρίς να αντιμετωπίσουν κακοτοπιές. 
Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στη βρετανική εφημερίδα «The Guardian» ότι συχνά έβλεπαν μετανάστες να φτάνουν σε λιμάνια και ακτές της Σικελίας, φορώντας πανάκριβα ρούχα και κρατώντας αντίστοιχης αξίας βαλίτσες. Και μόλις ολοκλήρωναν τη διαδικασία καταγραφής τους στις αρμόδιες αρχές, απολάμβαναν γκουρμέ λιχουδιές σε εστιατόρια για «λίγους και εκλεκτούς». 
Αρκετοί από αυτούς που έφτασαν στη Σικελία από την Τουρκία με γιοτ προσπαθούσαν να γλιτώσουν από τον πόλεμο και το θάνατο αλλά είχαν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν για ένα επίπεδο ασφάλειας – ή ακόμη και πολυτέλειας- που χιλιάδες άλλοι δεν μπορούσαν καν να ονειρευτούν. 
Η Guardian αναφέρει ότι περίπου 883 μετανάστες έφτασαν στη Σικελία με γιοτ από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο του 2017 ενώ άλλοι 682 ταξίδεψαν με τον ίδιο τρόπο το 2016. 
Ένας 35χρονος Ουκρανός, ονόματι  Andrej, αποφυλακίστηκε πρόσφατα   αφότου εξέτισε ποινή ενός έτους σε ιταλική φυλακή για τη μεταφορά 30 μεταναστών από την Τουρκία στη Σικελία. 
 «Είδα Σύρους γιατρούς, Αφγανούς δικηγόρους και δικαστικούς, Ιρακινούς καθηγητές και επιχειρηματίες να αποβιβάζονται από τέτοια πλοία» είπε ο Κάρλο Παρίνι, ο επικεφαλής της ομάδας που εξάρθρωσε το εν λόγω κύκλωμα παράνομης μετανάστευσης.  

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΞΙΟΜΑΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΑΦΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΕΡΧΩΝΤΕ . ΟΙ ΑΠΛΟΙ ""ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ"" ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ !!! ΤΟ ΠΑΖΛΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ . ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΝΕΛΑΒΕ ΡΟΛΟ ΑΜΟΡΤΗΣΕΡ , ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΗΝ |"ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ....""" ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΑΛΛΑ ΣΥΝΘΕΣΗ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΟΣ ΤΖΙΧΑΝΤ ΣΕ ΠΡΟΩΘΗΜΕΝΟ ΜΕΡΟΣ . ΣΤΟΧΟΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΡΟΘΤΣΙΛΝΤ Μ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΠΑΡΙΑ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΩΣ ΜΕΣΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ......

Ανώνυμος είπε...

Ιδιοι με οτι ερχεται και σε μας. Κατι σαν το αλβανικο βουλγαρικό,ρωσοουκρανικό επιστημοναριο που μας πλακωσε πριν χρονια.

Ανώνυμος είπε...

Κοντός ψαλμός αληλλούια . ΠΑΣΟΚΟΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ καί ΣΥΡΙΖΟΑΛΗΤΕΙΑ μέ ολιγον ΛΕΒΕΝΤΟ-ΑΝΕΛΟ-ΠΑΠΆΡΙΑ θά προσπαθήσουν νά μάς ξανασώσουν....
Στηρίζωντας τίς εβραικές τράπεζες πού τούς στηρίζουν....
Προσοχή στόν Καρατζαφέρη καί τό Βελόπουλο . Θά λειτουργήσουν ενισχύωντας τό σύστημα !!.....

Ανώνυμος είπε...

Στόν τελευταίο σχολιαστή . Ναί αυτή ή λούγκρα ό εβραιόπουλος συγγνώμη βελόπουλος μέ τό κόμμα πού πλασάρει θά αντικαταστήσει τόν ΛΑΟΣ τού καρατζαφέρη . Γνωστό τό εβραικό κόλπο μέ τά πατριωτιλίκια μπροστά γιά νά τραβάει κόσμο καί μετά τό πραγματικό μας πρόσωπο...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...