Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Φτου στον κόρφο μας. Ηρθε και το…ταφόσημο. Γαμώ το σπιτουλάκι τους.





Ένα χαράτσι που κυμαίνεται από 10 και 40 ευρώ το οποίο δίνεται προκαταβολικά από τους δημότες άμα θέλουν να πιάσουν θέση για θάψιμο σε κάποιο δημοτικό νεκροταφείο! Το ποσό δεν είναι εφάπαξ αλλά δίδεται ετησίως. Η καταγγελία έρχεται για τον Δήμο Παιονίας καθώς 39χρονος πολίτης έλαβε τέτοια μακάβρια επιστολή. Ο Δήμος του έστειλε επιστολή με την οποία τον καλεί να πληρώσει 10 ευρώ, φυσικά προκαταβολικά, ώστε όταν φύγει από τα εγκόσμια να έχει εξασφαλίσει την τελευταία θέση του.
Ουσιαστικά ενημερώθηκε ότι πρέπει να πληρώσει για να ενταφιαστεί στα όρια του Δήμου Παιονίας όταν έρθει η ώρα του τέλους
Ο Γ. Φράγκος, Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Παιονίας, εξήγησε ότι προβλέπεται σε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου πως όποιος έχει οικογενειακή μερίδα στον Δήμο πληρώνει κάθε χρόνο 10 ευρώ για τη συντήρηση και τα έξοδα του νεκροταφείου. Το ποσό καταβάλλεται από κάθε οικογένεια και όχι από κάθε άτομο.
Η απάντησή του ήταν μάλιστα … αφοπλιστική: “Τι να κάνω εγώ, είναι απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου”.
Διευκρίνισε ωστόσο ότι οι δημότες έχουν το δικαίωμα με μια δήλωση που θα λέει ότι δεν θα κάνουν χρήση του κοιμητηρίου να απαλλαγεί από το ετήσιο χαράτσι.
Σύμφωνα με τον κ. Φράγκο μάλιστα ο Δήμος Παιονίας δεν… πρωτοτυπεί. Είναι, όπως είπε κι άλλοι δήμοι που ακολουθούν την ίδια τακτική.

Με τα λεφτά που θα δώσει διαχρονικά ένας κάτω των σαράντα αγοράζει… γκαρσονιέρα να ....την κάνει μαυσωλείο..

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τους λες οτι με προοριζω για απανθρακωση και τους γραφεις στα καυσοξυλα σου.

Ανώνυμος είπε...

θα βαλουν και καυσόσημο.

Ανώνυμος είπε...

Μετα θα λεμε με προοριζω για λιαστο, παστο, στη φορμολη και οταν ερθει η στιγμη και ψωφησουμε ασε τους συγγενεις να τρεχουν να βγαλουν ακρη, θα σε βριζουν που θα σε βριζουν τουλαχιστον να εχουν και μθα αιτια της προκοπης. Εγω ετσι παντως προτιθεμαι να κανω.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...