Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Μάπα το καρπούζι .Η Χίτλερ δεν αφήνει να γίνει ΤΙΠΟΤΑ.




Δραματικές εξελίξεις: Πραξικόπημα σε εξέλιξη στην Καταλονία – Στρατό στέλνει ο Ραχόι με απειλές πολέμου – Ερχονται συλλήψεις…

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας ανέστειλε τη συνεδρίαση του κοινοβουλίου της Καταλονίας που είχε προγραμματισθεί για τη Δευτέρα και κατά την οποία οι καταλανοί ηγέτες αναμενόταν να ανακηρύξουν μονομερώς την ανεξαρτησία της Καταλονίας από την Ισπανία.

Όπως είχε γίνει γνωστό από χθεσινό ρεπορτάζ του Γαλλικού Πρακτορείου, που επικαλούνταν μια πηγή από τους κόλπους της περιφερειακής κυβέρνησης, η Καταλονία εξέταζε το ενδεχόμενο να διακηρύξει μονομερώς την ανεξαρτησία την προσεχή Δευτέρα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Κοινοβουλίου.

«Σε συνάρτηση με το πώς θα εξελιχθεί η συνεδρίαση, η ανακήρυξη της ανεξαρτησίας ενδέχεται να γίνει» εκείνη τη στιγμή, επισήμανε αυτή η πηγή, που δεν θέλησε να κατονομαστεί και ενώ το μπρα-ντε-φερ μεταξύ Καταλονίας και κεντρικής κυβέρνησης έχει βυθίσει την Ισπανία σε μία από τις χειρότερες πολιτικές κρίσεις των τελευταίων 40 ετών.

Σύμφωνα με τον νόμο σχετικά με την οργάνωση του δημοψηφίσματος, που ενέκρινε το καταλανικό Κοινοβούλιο και την ισχύ του ανέστειλε το Συνταγματικό Δικαστήριο, η ανακήρυξη της ανεξαρτησίας πρέπει να γίνει εντός των δύο ημερών που θα ακολουθήσουν την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος, εφόσον έχει επικρατήσει το «ναι».

Ο πρόεδρος της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζεμόν, επιβεβαίωσε χθες σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC ότι θα ακολουθήσει αυτή τη διαδικασία και ότι ανακήρυξη θα γίνει «στα τέλη της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης».

Σύμφωνα με τα μερικά αποτελέσματα που δημοσιοποίησε σήμερα η καταλανική κυβέρνηση, το «ναι» στην ανεξαρτησία έχει συγκεντρώσει το 90% των ψήφων και η συμμετοχή ανήλθε σε λίγο παραπάνω από 42%.

Προειδοποίηση Ραχόι σε Πουτζεδεμόν: Εγκατέλειψε τα σχέδιά σου για να μην υπάρξουν «μεγαλύτερα κακά»
Ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι κάλεσε σήμερα τον καταλανό ηγέτη Κάρλες Πουτζδεμόν να εγκαταλείψει τα σχέδιά του να ανακηρύξει μονομερώς την ανεξαρτησία της περιφέρειάς του από την Ισπανία «για να αποφύγει μεγαλύτερα κακά».

Σε συνέντευξή του στο ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων EFE, ο Ραχόι δήλωσε πως η λύση στην καταλανική κρίση είναι μια ταχεία επιστροφή στη νομιμότητα και «μια δήλωση το συντομότερο δυνατόν ότι δεν θα υπάρξει μονομερής ανακήρυξη ανεξαρτησίας, επειδή έτσι θα αποφεύγονταν επίσης μεγαλύτερα κακά», δήλωσε ο Ραχόι χωρίς να επεκταθεί.

Μοσκοβισί: Μια ανεξάρτητη Καταλονία δεν θα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης


Δεν είναι μόνο η Καταλονία: 7 περιοχές της ΕΕ με αυτονομιστικές διεκδικήσεις

 

Δημοσιεύτηκε χάρτης απόσχισης της Β.Ηπείρου – Ξεκίνησε η διάλυση ολόκληρων κρατών της ΕΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...