Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Τούρκοι της Θράκης μπλόκαραν ψήφισμα για τους δύο στρατιωτικούς.



Το γεγονός συνέβη στη διάρκεια της χθεσινοβραδινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Λίγο πριν την ολοκλήρωση του και ενώ είχε προαναγγελθεί ότι ως τελευταίο θέμα θα εγκρίνονταν ψήφισμα υπέρ των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που εξακολουθούν εδώ και δυο μήνες να κρατούντα αιχμάλωτοι στις φυλακές της Αδριανούπολης από τους Τούρκους, οι μουσουλμάνοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι αποχώρησαν επιδεικτικά, δεν υπήρχε πλέον απαρτία και έτσι το ψήφισμα δεν εγκρίθηκε!!!
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και της συζήτησης των άλλων θεμάτων, η Πρόεδρος του Π.Σ Ελένη Δημούδη ανακοίνωσε ότι στο τέλος θα υπάρξει ψήφισμα συμπαράστασης των δύο στρατιωτικών μας Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη και καταδίκης της συνεχιζόμενης κράτησης τους με παράνομο τρόπο από την Τουρκία. Λίγο πριν συμβεί αυτό, αρχικά αποχώρησαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, επειδή διαφώνησαν με κάποια άλλα θέματα. Αυτό έγινε λίγο πριν έρθει η στιγμή να εγκριθεί το ψήφισμα για τους Έλληνες στρατιωτικούς.
Υπήρχε όμως και πάλι απαρτία, αφού απαιτούνταν 14 άτομα και ήταν 16 σύμβουλοι της παράταξης του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου. Από αυτούς, οι 8 ήταν μουσουλμάνοι από Ροδόπη και Ξάνθη και άρχισαν επιδεικτικά να αποχωρούν ένας-ένας, ελάχιστα πριν τη συζήτηση και ψήφιση του τελευταίου θέματος. Έτσι με τους 8 που απέμειναν στην αίθουσα δεν υπήρχε πλέον απαρτία και δεν εγκρίθηκε το ψήφισμα υπέρ των φυλακισμένων Ελλήνων στρατιωτικών, που θα καταδίκαζε παράλληλα την στάση της Τουρκίας.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σε περιπτωση πολεμου, η μοναδα της οποιας θα ειμαι διοικητης(ομαδα μαχης, 10-12 στρατιωτες και υπαξιωματικοι),κατα την διαδρομη της για τον Εβρο,περασει απο την Ροδοπη και δεχθει πυρα τα οποια θα προερχονται απο τουρκοχωρι,η αντιδραση θα ειναι:
1)Εαν απο τα πυρα δεν υπαρξει τραυματισμος στρατιωτικου,ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΘΑ ΚΑΕΙ.
2)Εαν απο τα πυρα τραυματισθει ή φονευθει στρατιωτικος,εαν δεν παραδοθουν οι εγκληματιες-τρομοκρατες,ΘΑ ΤΟΥΦΕΚΙΣΘΟΥΝ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ(ο αριθμος θα αποφασιστει επι τοπου,παντως οχι λιγοτερα απο 20 ατομα μαζι με τους "προυχοντες") ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΘΑ ΚΑΕΙ.

εξηγουμαστε για να μην παρεξηγουμαστε...

Ανώνυμος είπε...

Και για να εξηγούμαστε για να μη παρεξηγούμαστε σε βλέπω μετά με διεθνές ένταλμα σύλληψης και προσαγωγή στο ΔΔΧ με την κατηγορία του εγκληματία πολέμου να ρουφας την κάψουλα με το δηλητήριο μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, όπως έκανε πρόσφατα, πριν 5-6 μήνες, ο Κροάτης Σλομπονταν Πραλιακ μόλις άκουσε την επικύρωση της απόφασης σε 2ο βαθμό της 20ετους κάθειρξης, αν έχεις βέβαια το ειδικό βάρος στους γεννητικού αδένες για να κανεις κάτι τέτοιο!

Ανώνυμος είπε...

Φυσικα και πριν καουν τα σκατοτουρκοχωρια,για να κερδιθει ενας πολεμος πρεπει πρωτα απ ολα
ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΛΑΚΚΟ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ 11:02.
Αφου πρωτα σε βαλουμε να τον σκαψεις ο ιδιος....ενταξει μαλακα μου;

Ανώνυμος είπε...

Από το ύφος γραφής και την εθνική λέξη, ύβρη, που μου απευθύνεις καταλαβαίνω και το επίπεδο και λυπάμαι που ο ελληνικός στρατός διαθέτει αυτου του επιπέδου αξιωματικούς, αν είσαι αξιωματικός και όχι κανένας ΕΠΟΠίτης που πηγε στο στρατό για να εξασφαλίσει το μεροκαματάκι και το φραπεδάκι γιατί δεν ήξερε τι άλλο να κάνει, όπως τους 2 που τσίμπησαν τα καρντασια την 1 Μαρτίου αφού κατά δήλωση τους δεν ήξεραν που πατούσαν και που βρίσκονταν.Κακώς που έγραψα σχόλιο απευθυνόμενο σε Καμμένο εγκέφαλο, ή τελείως ανεγκέφαλο, δε περίμενα κάτι καλύτερο.
Εκεί που ζω εγώ και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά δε με αγγίζουν οι δικές σου στρατοκαυλικές εξάρσεις που εκστομίζουν ανοησίες κατά Ελλήνων πολιτών που έχουν ίσα δικαιώματα με σένα και που εκπροσωπούνται και στο ελληνικό κοινοβούλιο, όποτε δε θα σου δώσω και τη χαρά να με δεις να σκάβω και το λάκκο μου γιατί το φασιστιλίκι σου δε μπορεί να με αγγίξει λόγω απόστασης. Λυπάμαι που δεν είμαι απόγονος Ταγματασφαλιτη για να ταιριάζουν οι απόψεις μας!
Ήμαρτον, δε θα ξανατολμήσω να γράψω σχόλιο στο “Ίχνος” αφού δεν δύναται να προστατεύει τους αναγνώστες-σχολιαστές.Απλα θα μπαίνω όπως έμπαινα, θα διαβάσω τα αρθρα για να περνάει η ώρα μου ευχάριστα, να γελάω και να χαλαρώνω και τίποτα παραπάνω.
Άντε και με την ευχή μου στη Πολη και την Αγιά Σοφιά 12:31!

Ixnos είπε...

Παιδιά για να μην παρεξηγούμαστε η δημοκρατία τα αντέχει ΟΛΑ, και εδώ υπάρχει δημοκρατία. Πολλές φορές μας έχουν καθυβρίσει, αλλά λογοκρισία δεν κάνουμε. Είναι θέμα αρχής.

Ανώνυμος είπε...

Γιαυτο οε κοσμο να μπαινει στο Ιχνος.Τους λεμε οτι δεν υπαρχει λογοκρισια και να μιλουν ελευθερα.Το εχω πει σε ολους τους πελατες και φιλους

Απο καφενειο "Το Παραδοσιακο"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...