Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Θέλουν και το "καζάνι της σούπας" οι καζανιάτορες .



Την υπογραφή του Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων, προκειμένου να έχουν νομική ισχύ οι εγγυήσεις σε όρους δημόσιας περιουσίας οι οποίες έχουν αναληφθεί από το...2015 για την αποπληρωμή του δανείου των 86 δισ. ευρώ, απαιτούν οι δανειστές.
Στη βάση αυτή το υπουργείο Οικονομικών έχει καταρτίσει διάταξη νόμου στο υπό κατάθεση πολυνομοσχέδιο για την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης, με την οποία θα προβλέπεται η επέκταση της Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης του 2015 προκειμένου να περιληφθεί στα συμβαλλόμενα μέρη και το Υπερταμείο.

Το 2015, κατά την υπογραφή της Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης των 86 δισ. ευρώ με τον ESM, η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύτηκε για την παροχή εγγυήσεων εξόφλησης της χρηματοδοτικής συνδρομής «από οποιοδήποτε μέρος του Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων ενδέχεται να απαιτήσει ο ESM κατά τη διακριτική του ευχέρεια».

Η σύμβαση της 19ης Αυγούστου 2015 ανέφερε για το ζήτημα της ενεχυρίασης του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων στον ESM ότι:

Μπορεί να συμπεριληφθεί ως συμβαλλόμενο μέρος στην παρούσα σύμβαση (ή σε άλλες συμφωνίες με τον ESM) οποιοδήποτε μέρος του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων ενδέχεται να απαιτήσει ο ESM κατά τη διακριτική του ευχέρεια.

Μπορεί να συμπεριληφθούν στη σύμβαση υποχρεώσεις του δικαιούχου κράτους-μέλους, του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων και/ή των μερών του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων που ενδέχεται να απαιτήσει ο ESM κατά τη διακριτική του ευχέρεια για την εξόφληση της χρηματοδοτικής συνδρομής από το δικαιούχο κράτος-μέλος ή για λογαριασμό του, που προκύπτει από ή συνδέεται με τη ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων ή άλλα έσοδα, καθώς και για την παροχή άλλων εγγυήσεων, δεσμεύσεων ή την ανάληψη άλλων υποχρεώσεων ή την παροχή άλλων δικαιωμάτων που ο ESM κρίνει αναγκαία για την υποστήριξη της θέσης του ή για την εφαρμογή της δήλωσης της Συνόδου Κορυφής της ζώνης του ευρώ.

Να παρασχεθεί στον ESM εγγύηση για την υποχρέωση του δικαιούχου κράτους-μέλους να εξοφλήσει τη χρηματοδοτική συνδρομή από οποιοδήποτε μέρος του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων ενδέχεται να απαιτήσει ο ESM κατά τη διακριτική του ευχέρεια».

Για όλα τα παραπάνω η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να μπει και η υπογραφή του Υπερταμείου στη δανειακή σύμβαση ώστε να καταστεί συμβαλλόμενο μέρος και να αναλάβει τις εν λόγω υποχρεώσεις σε μορφή και ουσία ικανοποιητική για τον ESM.

cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...