Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Χα χα χα. Πανηγυρίζουμε που παίρνουν μόνο τα F-35.



Ξέρετε αυτά που σε σκοτώνουν, και… μετά το καταλαβαίνεις. Δεν θα πετά ούτε κουνούπι στο Αιγαίο.

Η Τουρκία αναβάλλει την παραλαβή των ρωσικών πυραύλων S-400. Το σχεδιάγραμμα που είχαν συμφωνήσει οι δύο πλευρές, η παραλαβή θα γινόταν σε εννέα μήνες, ωστόσο τώρα η παραλαβή αναβλήθηκε για 19 μήνες.
Ως αιτία της αναβολής η Τουρκία προβάλλει τη δικαιολογία ότι στους εννέα μήνες δεν θα προλάβει να έχει πρόσβαση στο λογισμικό και ως εκ τούτου αρχικά οι Ρώσοι μηχανικοί θα έχουν τον χειρισμό. Κάτι που η Τουρκία δεν το επιθυμεί καθώς θέλει να εκπαιδευτούν εξ' αρχής Τούρκοι για το σκοπό αυτό. Η τουρκική εφημερίδα Hurriyet μεταδίδει πως Αμερικανοί αξιωματούχοι εξήγησαν στους Τούρκους πως οι ρωσικοί S-400 θα είναι μια σοβαρή απειλή για τις χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ και πίεσαν και για την μη παράδοση των αμερικανικών μαχητικών F-35. 
«Δεν είμαστε μόνοι μας, είναι και οι Ρώσοι μέρος της συμφωνίας», φέρεται να δήλωσαν οι Τούρκοι. «Πάρτε τους, αλλά μην τους χρησιμοποιείτε», ανέφεραν οι Αμερικανοί σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα και υποσχέθηκαν άμεση παράδοση αμερικανικών αντιαεροπορικών συστημάτων Patriot στην Τουρκία.
Η Τουρκία όμως θα παραλάβει μέσα στις επόμενες μέρες (στις 21 Ιουνίου) το πρώτο F-35, όμως οι υπόλοιπες παραλαβές και οπλικά συστήματα από τις ΗΠΑ θα εξαρτηθούν από την ομάδα εργασίας που αναμένεται να συσταθεί.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...