Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Και ο πούστης φοβέρα θέλει..


Την αύξηση των μισθών κατά 100 ευρώ μηνιαίως δηλαδή ενα κρουασάν την μέρα , αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο, ανακοίνωσε το ...ζιγκολό  της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στο πολυαναμενόμενο τηλεοπτικό διάγγελμά του.
Χαρακτήρισε «δικαιολογημένη» και «βαθιά» την οργή που εκφράζουν τα «κίτρινα γιλέκα» με τις κινητοποιήσεις τους, τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, λέγοντας πως οι τελευταίοι 18 μήνες δεν αποδείχθηκαν αρκετοί για να γιατρευτούν παθογένειες 40 ετών.
«Υπάρχει μεγάλη οργή και σύγχυση στη γαλλική κοινωνία, αλλά η βία δεν μπορεί να συνεχιστεί», τόνισε στο διάγγελμά του προς τον γαλλικό λαό. 
Τόνισε ότι γνωρίζει πως κάποιες από τις δηλώσεις που έκανε πρόσφατα «πλήγωσαν» τους ανθρώπους, όμως σημείωσε ότι πιστεύει πως μπορεί να βρεθεί μια διέξοδος από τα τρέχοντα προβλήματα και ανακοίνωσε μέτρα στήριξης των πιο αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων.
Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι:
  • Θα αυξήσει τους μισθούς κατά 100 ευρώ το μήνα μετά τον Ιανουάριο που, όπως είπε, δεν θα στοιχίσει τίποτα στην εργοδοσία.
  • Παράλληλα, σημείωσε ότι θα καταργηθεί η αύξηση στις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης για τους συνταξιούχους που κερδίζουν λιγότερα από 2000 ευρώ τον μήνα. 
  • Κάλεσε όσους εργοδότες έχουν την δυνατότητα να δώσουν μπόνους στο τέλος του έτους στους εργαζομένους τους.
  • Ανακοίνωσε επίσης ότι δεν θα φορολογούνται πλέον οι υπερωρίες.
  • Επισήμανε επίσης ότι δεν θα επαναφέρει τον φόρο περιουσίας, ενώ δεσμεύτηκε να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...