Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

«Στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος»


Οι «υποψιασμένοι» καταλάβαμε από την πρώτη στιγμή σε τι αποσκοπούσε η προπαγάνδα περί ατομικής ευθύνης, η οποία πήρε εκκωφαντικές διαστάσεις από την πρώτη στιγμή που άρχισαν να παίρνονται μέτρα ενάντια στην πανδημία της CoviD-19.
Αναγορεύοντας την ατομική ευθύνη στο ύψιστο των ζητημάτων προστασίας το κράτος προσπαθεί  να κρύψει  τις δικές του εγκληματικές ευθύνες.

Ατομική ευθύνη φυσικά και υπάρχει σε συνθήκες τέτοιας κρίσης. Ο καθένας πρέπει να καταβάλλει τη μέγιστη προσπάθεια για να προστατεύσει τον εαυτό του και την κοινωνία. Όμως τα ΜΜΕ έδειχναν εκείνους που μαζεύονταν  έστω και σε αραιή συγκέντρωση  σε κάποια παραλία και όχι τους νοσοκομειακούς που παίζουν καθημερινά την ζωή τους σε συνθήκες γαλέρας.

Οι κρατικές ευθύνες απλώνονται σε τρία επίπεδα. Πρώτο, στο επίπεδο της έγκαιρης λήψης μέτρων προστασίας από την επερχόμενη επιδημία. Δεύτερο, στο επίπεδο της διαχείρισης της επιδημίας από τη στιγμή που ξέσπασε και στην Ελλάδα. Τρίτο, στο επίπεδο της ανάπτυξης μηχανισμού περίθαλψης αυτών που θα νοσήσουν. Και στα τρία επίπεδα, οι κρατικές ευθύνες είναι τεράστιες και εγκληματικές.

Βέβαια, ο μηχανισμός προπαγάνδας της κυβέρνησης, αλλά και το δίκτυο των αστικών ΜΜΕ που σε τέτοιες περιπτώσεις ξέρουν να συντονίζονται και να εκπέμπουν στην ίδια συχνότητα, παράλληλα με την εμετική ανάπτυξη της θεωρίας της ατομικής ευθύνης, που πήρε ακόμα και χαρακτηριστικά κοινωνικού ρατσισμού, φρόντισαν (και εξακολουθούν να φροντίζουν) και για τη δημιουργία «ιερών αγελάδων».

Ο Μητσοτάκης περιβάλλεται με το φωτοστέφανο του πολιτικού που ενήργησε πιο έγκαιρα από άλλους Ευρωπαίους συναδέλφους του. Ο Τσιόδρας ενδύεται με χλαμύδα ή φουστανέλα (ανάλογα με τον οίστρο του κάθε καρα-γκιόζη δημοσιολόγου) και παρουσιάζεται ως ο ήρωας που σώζει το έθνος.


“Αν δεν προμηθευτούν μάσκες και στολές τα νοσοκομεία θα αρρωστήσει όλο το μάχιμο προσωπικό” – Πάνω από 100 οι γιατροί και οι νοσηλευτές με κορονοϊό, 500 σε καραντίνα 


Τα σκυλιά του Κούλη .
 

Δυο μέτρα και δύο σταθμά απο το δήθεν Ελληνικό κράτος..




Την στιγμή που ηλικιωμένοι υφίστανται βία απο τους γκαουλάϊτερ αλλά και «τραμπουκισμό» από τα ΜΜΕ επειδή δήθεν «συνωστίζονται» για να επιτελέσουν απαραίτητες δουλειές, όπως να πάνε τράπεζα και σούπερ μάρκετ, οι λαθρομετανάστες συνωστίζονται ελεύθερα έξω από τις «δομές» χωρίς κανείς να τους ενοχλεί ή να τους υβρίζει. Έχουν σκεφτεί άραγε στην κυβέρνηση πως οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας, ειδικά αυτοί που είναι μόνοι, δεν έχουν τη δυνατότητα ούτε να εκτυπώσουν «δήλωση» αλλά ούτε και να στείλουν SMS.

Δείτε στο βίντεο πως συμπεριφέρονται οι λάθρο στην δική τους χώρα την  δομή του Βαγιοχωρίου του δήμου Βόλβης έξω από τη Θεσσαλονίκη.




Ιχνηλατούνται πάνω από 40 μωρά και γυναίκες που βρίσκονταν στο νοσοκομείο.
 

Γερμανικές βόμβες.


Τα μεγάλα ΜΜΕ έχουν αρχίσει τις τελευταίες μέρες  ρεπορτάζ, τα οποία ορίζουν τον κορωνοϊό ως απαρχή ραγδαίων εξελίξεων στον πλανήτη, επίκεντρο την οικονομία.
Την «σκυτάλη» πήρε η Deutsche Welle, η οποία «φιλοξένησε» δηλώσεις του καθηγητή Οικονομικής Ιστορίας στο London School of Economics, Άλμπρεχτ Ριτσλ.
Όπως εκτίμησε:
«Βρισκόμαστε μόλις στην αρχή της κρίσης. Ενδέχεται να αποβεί το ίδιο άσχημα με την παγκόσμια οικονομική κρίση του 1930. Δεν αποκλείεται ακόμη και μείωση του ΑΕΠ κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες. Οι προοπτικές είναι δυσοίωνες και εξαρτώνται από τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων».
«Η παραγωγική δραστηριότητα έχει ουσιαστικά παγώσει. Έχει ξαναγίνει αυτό στο πρόσφατο ιστορικό παρελθόν;», ρωτά η DW.
 «Κάθε σύγκριση είναι άνιση. Πιο εύστοχος θα ήταν μάλλον ο παραλληλισμός με τις οικονομίες εν καιρώ πολέμου. Κατά τη διάρκεια των παγκόσμιων πολέμων έκλειναν παντού εστιατόρια, μικρά καταστήματα και επιχειρήσεις. Ο λόγος ήταν φυσικά ότι ήθελαν να εξοικονομήσουν πρώτες ύλες για την πολεμική οικονομία. Αυτό δεν συμβαίνει τώρα και εδώ έγκειται η μεγάλη διαφορά. Παρά ταύτα μπορούμε να εκτιμήσουμε ήδη ότι ορισμένοι κλάδοι ενδέχεται να συρρικνωθούν όπως σε καιρούς πολέμου. Σε ορισμένους κλάδους η πτώση έφτανε τότε μέχρι και το 70%».
«Πόσο καιρό όμως μπορεί να διαρκέσει η αναστολή της οικονομικής δραστηριότητας;»
Απαντά ο καθηγητής: «Όλοι εικοτολογούμε για το πότε θα αρχίσουν να καταγράφονται ελλείψεις στην τροφοδοσία και ξεσπάσουν κοινωνικές ταραχές. Γι αυτό και πολλοί πολιτικοί διεθνώς είναι σε κατάσταση πανικού».
Με άλλα λόγια, ο καθηγητής μας παρουσιάζει μια κατάσταση, η οποία θα επιδεινωθεί με οικονομικό κραχ, παγκόσμιες αναταραχές και, βάσει ιστορικής εμπειρίας, με παγκόσμιο πόλεμο.
Πράγματι τα «γεγονότα» εξελίσσονται με ραγδαίους ρυθμούς.